U17: szerdától hazai Eb-selejtezőtornán a válogatott

2016. szeptember. 27., 16:24   |    

U17: szerdától hazai Eb-selejtezőtornán a válogatott

U17-es válogatottunk szerdán 16.00 órától Liechtenstein ellen kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán.

A Szélesi Zoltán vezette csapat roppant nehéz csoportba került, a liechtensteini mellett a holland és dán válogatottal mérkőzik meg a következő napokban. A csoportból két csapat jut tovább a tavaszi Eb-selejtező elitkörbe. A csoportellenfelek közül a mieinknek a dánokról lehet frissebb emlékük, tavaly ősszel idegenben kétszer is legyőztük őket felkészülési mérkőzésen. A szakmai stáb azokra a játékosokra számít, akik az elmúlt egy évben alapemberei voltak a csapatnak, közülük többen már klubszinten is bizonyították, hogy megérettek a szintlépésre, és külföldi együttesekhez igazoltak.

- Egyelőre a liechtensteiniek elleni mérkőzésre fókuszálunk, mert bár a dán és a holland válogatott keményebb riválisnak tűnik, első ellenfelünket sem szabad félvállról venni - mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző. - Liechtenstein felnőtt szinten is ért el jó eredményeket, utánpótlásszinten pedig még inkább kiszámíthatatlanok az erőviszonyok. Egy hosszabb edzőtábor előzte meg a sorozatot, ezen fizikailag, technikailag és taktikailag is megfelelően felkészítettük a csapatot, majd meghoztuk az összetartás legnehezebb döntését, 18 fősre szűkítettük a keretet. Fontos a győztes kezdés, egy siker ugyanis lendületet adhatna a dánok és a hollandok elleni meccsre.

- A magyar U17-es válogatott igen erős sorsolást kapott, hiszen Dánia, Hollandia és Liechtenstein legjobbjaival küzdhet meg a 2017-es kontinenstornán való részvételért. Ugyanakkor az ilyen nagy kihívással járó, éles meccsek segítik leginkább a fiatalok fejlődését, és jelenleg számukra ez a legfontosabb. Nemzetközi versenykörnyezetben mutathatják meg tudásukat, bizonyíthatják, hogy készen állnak átlépni a felnőtt foci kapuját - fogalmazott Bernd Storck a szövetség sportigazgatója.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)
Deczki Máté (Stoke City)

Védők:

Terbe Botond (Kecskemét)
Horváth Csanád (FC Guimares)
Opavszky Balázs (Vasas)
Csóka Dániel (ZTE)
Majnovics Martin (FC Mattersburg)
Győri Olivér (Vasas)

Középpályások:

Szoboszlai Dominik (Főnix Gold FC)
Lipóth András (Ferencváros)
Csonka András (Ferencváros)
Schön Szabolcs (Honvéd-MFA)

Támadók:

Szerető Krisztofer (Stoke City)
Csoboth Kevin (FC Benfica)
Horváth Olivér (AFC Ajax)
Winkler András (Illés Akadémia)
Bencze Márk (SBV Vitesse)
Timári Norman (Puskás Akadémia)

A torna programja:

Szeptember 28., szerda:

Magyarország-Liechtenstein, Telki, 16.00
Dánia-Hollandia, Dabas, 16.00

Szeptember 30., péntek:

Hollandia-Liechtenstein, Dabas, 16.00
Magyaroszág-Dánia, Csákvár, 16.00

Október 3., hétfő:

Liechtenstein-Dánia, Csákvár, 15.00
Hollandia-Magyarország, Dabas, 15.00


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS