U17: Tovább kell vinni a franciák elleni hozzáállást

2017. május. 04., 17:10   |    

U17: Tovább kell vinni a franciák elleni hozzáállást

Torvund Alexander, az U17-es válogatott csatára a győztes Eb-rajt másnapján mesélt az MLSZ TV-nek a franciák elleni sikerről és saját magáról.

Torvund Alexander norvég édesapja és magyar édesanyja révén kettős állampolgársággal rendelkezik, és miután úgy döntött, a magyar válogatottban szeretne játszani, a török elleni, április végi felkészülési mérkőzésen bemutatkozhatott az U17-es együttesben. Szélesi Zoltán szövetségi edzőt meggyőzte teljesítményével, így tagja lett az Eb-keretnek is, és már túl van élete első válogatottbeli tétmérkőzésén is: kezdőként segítette 3-2-es győzelemhez a csapatot a franciák ellen.

A Vasasban szereplő támadó a szerdai mérkőzésről az MLSZ TV-nek elmondta: a csapatnak eleinte nehézségei voltak a labdakihozatalokkal, de a jó kontrajátékunknak, a nagyobb akarásnak és az erősebb csapategységnek köszönhetően sikerült megnyerni a találkozót.

- Mindegy, ki az ellenfél, mindig úgy kell hozzáállni egy mérkőzéshez, hogy meg akarjuk nyerni. Nálunk nagyon jó a csapategység, elsősorban ezzel tudtuk legyőzni a franciákat. Ezt a hozzáállást kell tartanunk a folytatásban is, a skótok ellen hasonlóan, vagy még jobban kell játszanunk - fogalmazott Torvund Alexander, aki mesélt a válogatottba történő beilleszkedéséről, és norvég gyökereiről is.



Ami a csapat csütörtöki napját illeti: a franciák elleni mérkőzésen kezdőként pályára lépő labdarúgók konditermi regeneráló edzésen vettek részt, a keret többi tagjának teljes értékű tréninget tartott a szakmai stáb. Ezt követően az UEFA képviselői tartottak előadást a játékosoknak a dopping és a mérkőzések befolyásolása elleni harcról, délután pedig zágrábi városnézésen lazított a csapat. Az első mérkőzést bokasérülés miatt kihagyó Szoboszlai Dominik továbbra is külön munkát végez annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára.

A magyar válogatott szombaton 16.00 órakor a zágrábi Lucko-stadionban lép pályára a szintén három ponttal álló skótok ellen. A franciák legyőzése után a skótok elleni meccs iránt jelentős a szurkolói érdeklődés, ezért könnyen elképzelhető, hogy a mindössze 1300-as befogadóképességű stadionban komoly előnyt jelent majd a csapat számára a szurkolói jelenlét. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS