U17: Visszavágtak a szlovákok a keddi vereségért

2016. november. 17., 13:11   |    

U17: Visszavágtak a szlovákok a keddi vereségért

Újoncokkal felálló U17-es válogatottunk 4-0-ás vereséget szenvedett a szlovákoktól Telkiben, felkészülési mérkőzésen.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es együttes az őszi Eb-selejtező tornán kivívta a továbbjutást, így készülhet a tavaszi elitkörre. A szakmai stáb az idei utolsó összetartáson azokat a játékosokat is szerette volna kipróbálni, akik nem voltak részesei a sikeres Eb-selejtezőnek, de klubjaikban jó teljesítményt nyújtottak.

A keddi első mérkőzésen sikerült legyőzni a szlovákokat, de a csütörtöki második meccsen a vendégek visszavágtak a 2-1-es vereségért. Szélesi Zoltán ezúttal azokat a játékosokat jelölte a kezdőcsapatba, akik kedden nem kaptak lehetőséget, vagy csereként léptek pályára. A szlovákok egy pontos mélységi passzt követően már a 10. percben vezetést szereztek, majd a félidő felénél büntetőből növelték az előnyüket. Bár a magyar válogatott többet birtokolta a labdát, és türelmesen próbálta építeni támadásait, a szlovákok jól védekeztek, és a megszerzett labdákból több veszélyes ellentámadást is vezettek. A játékrész hajrájában ismét góllal zártak egy akciót, így háromgólos hátrányban vonult szünetre a magyar csapat.

A második félidőben is a magyar csapat volt aktívabb, de a támadóharmadban kevés volt az olyan megoldás, amivel meg tudtuk volna lepni a vendégeket, így - egy kapufától eltekintve - igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani. A szlovákok kontrajátékra rendezkedtek be, ebből egy-két alkalommal helyzetig jutottak, a hajrában pedig megszerezték negyedik góljukat is, és beállították a 0-4-es végeredményt.

- Nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat, nekünk is voltak lehetőségeink, de támadásban nem voltunk kellően hatékonyak. Olyan játékosok kaptak lehetőséget, akikkel korábban még nem dolgoztam együtt, néhányan közülük az egész heti munkájukkal megmutatták, hogy érdemes számolni velük, de a második meccsen voltak gyengébb teljesítmények is a pályán - értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán.

Magyarország-Szlovákia 0-4 (0-3)
Magyarország: Oroszi István - Major Gergő, Opavszky Balázs, Bokros Szilárd, Mezei Szabolcs (Majnovics Martin, 51.) - Sipos Zoltán, Kovács Krisztián - Szabó Richárd (Csonka András, 51.), Kovácsréti Márk (Bíró Bence, 41.), Pócsik Botond (Lefler Benjámin, 41.) - Tóth Zoltán (Szendrei Norbert, 51.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS