U18: a harmadik helyért játszunk a Jezek-tornán

2015. augusztus. 21., 22:17   |    

U18: a harmadik helyért játszunk a Jezek-tornán

A japánok ellen 0-2-ről egyenlített a magyar U18-as válogatott, majd tizenegyesekkel nyerni tudott, így a bronzéremért játszhat szombaton a csehországi Vaclav Jezek-emléktornán.

A csehektől elszenvedett keddi vereség, majd az ukránok ellen 2-2 után tizenegyesrúgásokkal megnyert összecsapás után a magyar U18-as válogatott pénteken a csoport második helyéért lépett pályára a japánok ellen. A találkozó első félidejében a magyar válogatott fegyelmezett, szervezett védekezéssel rontotta el a labdabirtokláson alapuló rövid passzos futballra törekvő japán csapat játékát. A mieink a labdaszerzésekből indított gyors akciókkal igyekeztek előnyre szert tenni, és bár lehetőségünk adódott is bőséggel, a helyzetkihasználással hadilábon álltunk, ezúttal a legnagyobb ziccerek is kimaradtak. A japán válogatott ezzel szemben kihasználta a védelmünk egyetlen nagyobb megingását, és megszerezte a vezetést, amit a szünetig meg is tartott.

A fordulás után a mieink - némi kockázatot felvállalva - már az ellenfél térfelén letámadtak ellenfelüket, és bár ezzel a taktikával meg tudtuk zavarni az ázsiai együttest, egy alkalommal elcsúszott a védekezésünk, és a japánok megszerezték a második góljukat is. Nem adtuk föl, az 56. percben egy szöglet utáni kavarodást követően az ellenfél kapusa kiejtette a kezéből a labdát, amit Tóth Bence továbbított a hálóba, 1-2-re alakítva az állást. Három perccel később egyenlítettünk, Pataki Roland tette ki a labdát a balösszekötő helyén beinduló Kovács Dávidnak, aki kapura tört, majd kilőtte a hosszú sarkot, ezzel lett 2-2. A folytatásban akár a győztes találatot is megszerezhettük volna, de a fáradtság miatt pontatlanabbak lettek a befejezéseink, így lefújásig maradt a döntetlen.

A torna szabályai szerint tizenegyesrúgások következtek, amelyet - az ukránok elleni meccshez hasonlóan - ismét hibátlan lövőteljesítménnyel nyertünk (Kovács Dávid, Herjeczki Kristóf és Gergényi Bence is betalált, míg a japánok csak egy lövésüket értékesítették), így négy ponttal a második helyen zártuk a csoportot, és a torna utolsó játéknapján, szombaton 11 órától a másik kvartett másodikjával, a szlovén válogatottal játszunk a harmadik helyért.

- A védekezésünkkel elégedett vagyok, egy-két hibától eltekintve jól zárt a hátul a csapat, a támadójátékunk viszont ismét döcögött kissé - értékelt a találkozó után Németh Antal szövetségi edző. - Jobb helyzetkihasználással már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, ehelyett hátrányban kezdtük a második félidőt, fordulás után pedig kaptunk egy újabb gólt is. Az, hogy innen sikerült egyenlítenünk, a csapat remek mentalitását dicséri, a játékosok egy percig sem adták föl, mindent megtettek azért, hogy 0-2-ről felállva megnyerjék a mérkőzést. Ez végül nem sikerült, mert a hajrára többen elfáradtak, ehhez az elmúlt napok terhelése mellett egy rejtélyes vírus is hozzájárult, amely több játékost is legyengített, ketten emiatt egyáltalán nem tudták vállalni ma a játékot. Bár eddig nem sikerült a rendes játékidőben mérkőzést nyernünk, szép eredménynek tartom, hogy egy ilyen erős mezőnyben, több kulcsember hiányában a harmadik helyért játszhatunk szombaton.

Magyarország-Japán 2-2 (0-2) - tizenegyesekkel 3-1
Magyarország: Vajda Dániel - Szalai András, Tóth Bence (Nagy Zsombor, 66.), Patik Márton, Gergényi Bence - Tóth Keve, Takács Ronald (Bayer Bence, 52.), Szilágyi Zoltán - Tömösvári Bálint (Herjeczki Kristóf, 78.), Kamarás György (Pataki Roland, 46.), Kovács Dávid

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS