U18: kétgólos győzelem a macedónok ellen

2015. november. 24., 18:28   |    

U18: kétgólos győzelem a macedónok ellen

U18-as válogatottunk lejátszotta e heti első felkészülési mérkőzését Telkiben, a macedón korosztályos együttes ellen.

A Németh Antal szövetségi edző vezette magyar válogatott kissé nehezen lendült bele a játékba, az első percekben több labdaeladással könnyítettük meg a vendégek dolgát, de így is sikerült korán megszereznünk a vezetést: a 10. percben Takács Ronald szerzett labdát a macedón 16-os előterében, csak a kapussal állt szemben, de lövés helyett önzetlenül Dragóner Filiphez passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania (1-0). Bár labdabirtoklásban kiegyenlített volt a mérkőzés, a mieink ötletesebben futballoztak, így helyzetek terén egyértelműen a magyar válogatott felé billent a mérleg. A szünet előtt további ziccereink voltak, kapufát is lőttünk, de a második találat az első félidő végéig nem érkezett meg.

Fordulás után is a magyar válogatott akarata érvényesült, igaz, egy-két hiba azért becsúszott a játékunkba, a vendégek a második félidő közepe előtt egy ilyen megingásból kialakították első igazán nagy helyzetüket, ezt azonban nem tudták kihasználni. A hajrában, a 86. percben megérdemelten született meg a második magyar találat, a felezővonal közeléből induló Kovács Dávid kapott hosszú indítást a bal szélen, végigvezette a labdát az ellenfél térfelén, egészen a macedón kapuig, majd éles szögből a bal alsó sarokba lőtt (2-0), beállítva a végeredményt.

- A győzelem ellenére nem tudok maradéktalanul elégedetten értékelni, mert szervezettségben elmaradt a teljesítményünk a várttól. Védekezésben és támadásban sem tudtuk azt a szintet hozni, amire képes a csapat, a szokásosnál több hiba csúszott a játékba, ezzel együtt megérdemelten nyertünk, és a győzelemért jár a gratuláció a játékosoknak - értékelt a találkozó után Németh Antal az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Macedónia 2-0 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik (Vajda Dániel, 46.) - Szilágyi Zoltán (Tóth Dávid, 67.), Szalai András (Rétyi Tamás, 67.), Szalai Attila, Gergényi Bence (Nagy Zsombor, 46.) - Tajti Mátyás (Bíró Ákos, 67.), Vogyicska Bálint - Tömösvári Bálint (Micsinai Miklós, 67.), Takács Ronald, Kovács Dávid - Dragóner Filip (Kamarás György, 46.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS