U18: kétgólos siker, bronzéremért játszunk a Jezek-tornán

2016-08-19 21:02:57   |   nyomtatás

U18: kétgólos siker, bronzéremért játszunk a Jezek-tornán

A magyar U18-as válogatott 2-0-ra legyőzte a szlovákokat a csehországi viadalon, ezzel második helyen végzett csoportjában, és szombaton a nyolc csapatos torna harmadik helyéért lép pályára Japán korosztályos csapata ellen.

A Vaclav Jezek-emléktorna első két játéknapján a mieink olyan meccseken szenvedtek vereséget, amelyekben bőven benne volt egy jobb eredmény is, a harmadik játéknapon azonban végre kijött a lépés, és már az eredmény is passzolt a pályán mutatott teljesítményhez. A Németh Antal vezette együttes a szlovákok ellen lépett pályára, és bár az első negyedórában az ellenfél játszott aktívabban, szép lassan átvettük az irányítást, helyzeteket dolgoztunk ki, a szlovákok kapusának kétszer is bravúrt kellett bemutatnia, hogy megóvja csapatát a kapott góltól.

A második félidőben már egyértelmű volt a mieink fölénye, és az 55. percben megszereztük a vezetést is, Palincsár Martin egy szép kombináció végén, a 16-oson kívülről óriási bombagólt lőtt a jobb felső sarokba (1-0). Az egygólos győzelemmel a negyedik helyen végeztünk volna a csoportban, a kétgólos siker viszont második helyet ért, ezért fontos volt, hogy előnyben is támadjon a csapat. Bő tíz perccel a vezetés megszerzése után, egy labdaszerzést követően Németh Gergő fordult kapura, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A hajrában hiába próbáltak újítani a szlovákok, a mieink magabiztosan őrizték meg előnyüket, és 2-0-ra megnyerték a találkozót. A magyar válogatott sikerével a csoport második helyén végzett, és szombaton délelőtt a másik kvartett másodikjával, a japán válogatottal meccsel a torna bronzérméért.

- Nagyon küzdős, hajtós meccset játszottunk, mindkét csapat próbálta ráerőltetni akaratát a másikra. Eleinte ez a szlovákoknak sikerült, ők veszélyeztettek többet, de hamar kiegyenlítetté vált a meccs, majd mi vettük át az irányítást. A második félidőben megérdemelten szereztünk két gólt, és végül elértük célunkat, a harmadik helyért játszhatunk szombaton. Boldogok vagyunk, hogy sikerült bizonyítanunk: több van a csapatban, mint amit az első két mérkőzés eredménye mutatott. A célunk most az, hogy Japán ellen is hasonló játékkal és eredményességgel futballozzunk - mondta Németh Antal a találkozó után.
Magyarország-Szlovákia 2-0
Magyarország: Bese Balázs - Adorján Gergő, Virág Ákos (Schafer András, 70.), Berdó Máté, Gajda Márkó - Lustyik Levente, Németh Gergő - Bévárdi Zsombor (Nyéki Márk, 60.), Palincsár Martin (Rabatin Richárd, 82.), Bolla Bendegúz (Gergye Dániel, 82.) - Szabó Levente
G.: Palincsár Martin, Németh Gergő

Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol