U18: újabb győzelem Macedónia ellen

2014. október. 30., 13:35   |    

U18: újabb győzelem Macedónia ellen

U18-as válogatottunk a keddi 2-1-es siker után csütörtökön 1-0-ra győzte le a macedón korosztályos együttest Telkiben.

A keddi találkozóhoz hasonlóan ezúttal is jó iramú, küzdelmes meccset vívott egymással a két csapat. A mieink többet birtokolták a labdát, a mezőnyben enyhe fölényben futballoztak, de a támadójáték nem volt az igazi, a vendégek 16-osa előtt kevés volt az olyan kulcspassz, amiből nagyobb lehetőségek alakulhattak volna ki. A vezetést így is megszerezhettük volna, Rózsahegyi Dominik már a kapust is kicselezve állt szemben az üres kapuval, de lövése gyenge volt, egy hátraérő védő a gólvonalról tisztázott.

A második félidőben nem változott a játék képe, többet birtokoltuk a labdát, de a komolyabb veszélyt inkább a szögletekből, szabadrúgásokból kapu elé ívelt labdák jelentettek. Az 54. percben megszereztük a vezetést, Szatmári István bal oldali szöglete után a keddi meccsen is gólt fejelő jobbhátvéd, Hursán György bólintott a kapu jobb oldalába.

A folytatásban mindkét oldalon futott egy-két ígéretes akció, de ezekből nem született gól, Pisont István együttese 1-0-ra győzött.

- A játékosok elhitték, hogy fegyelmezett, szervezett csapatjátékkal sikerülhet mérkőzéseket nyerni, és az elmúlt két győztes meccs ebben megerősítette őket - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Pisont István. - Minden kerettag jó hozzáállással dolgozott, megvalósították a kért feladatokat, így a macedónok nem tudtak játékban fölénk nőni, egy-egy kontrából alakítottak ki helyzeteket. Jó tempójú meccseket játszottunk, és ami a legfontosabb, végre van győzelem a csapatban. A sikerek olyan energiákat szabadíthatnak fel a játékosokban, amelyek később még nagyon fontosak lehetnek. A kerettagoknak most már kiemelten kell figyelniük arra, hogy klubcsapatukban próbálják meg felnőtt szintre beverekedni magukat, mert a megfelelő versenyeztetés elengedhetetlen a további fejlődésük érdekében. Szeretnék köszönetet mondani a futballistáknak az egész heti hozzáállásukért, a klubjaiknak pedig azért, hogy mindenben segítették a válogatott munkáját.

Magyarország-Macedónia 1-0 (0-0)
Magyarország: Ipacs Péter - Hursán György, Fehér Imre, Csonka Bonifác, Varga Márkó (Fodor Ákos, 63.) - Lipcsei Ádám, Szivacski Donát (Pávkovics Bence, 74.), Rózsahegyi Dominik (Óvári Zsolt, 63.) - Murka Benedek (Tóth Milán, 63.), Korozmán Kevin, Szatmári István (Sztojka Ottó, 82.)
Gólszerző: Hursán az 54. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS