U19: a címvédő és Portugália is kijutott az Eb-re

2014. június. 02., 21:09   |    

U19: a címvédő és Portugália is kijutott az Eb-re

A szerbek mellett a portugálok is ott lesznek a júliusi, magyarországi U19-es Európa-bajnokságon.

Az ukrán, a bolgár és az izraeli válogatott után hétfőn két újabb együttes harcolta ki szereplését a július 19-én kezdődő magyarországi U19-es Európa-bajnokságon. A selejtező elitkör 4-es csoportjának utolsó játéknapján a szerbek 3-1-re legyőzték a házigazda íreket, míg a törökök 4-3-ra nyertek az izlandiak ellen. A két győztes együttes egyaránt 7-7 ponttal zárt, a tavalyi Európa-bajnok szerbek jobb gólkülönbségükkel nyerték meg a csoportot, és biztosították részvételüket a júliusi tornán.

Az 5-ös csoportban izgalmas körülmények között dőlt el a továbbjutás kérdése. A házigazda portugálok a szünetben 0-2-re álltak a belgák ellen, ami Belgium kijutását eredményezte volna, a második félidőben azonban a hazaiak feljöttek, és az 56. percre kiegyenlítettek. A döntetlen már a hazaiak számára volt kedvező, a portugálok mégsem álltak le, és a folytatásban is kézben tartották a meccset, a hajrában pedig megszerezték a győztes gólt, így hibátlan teljesítménnyel kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra.

A 6-os csoportban az utolsó játéknapon a német-spanyol meccsen dől el a továbbjutó kiléte, a 7-es csoportban pedig június 5-én kezdődnek a küzdelmek.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS