U19 Eb: magabiztos portugál és német győzelem

2014. július. 19., 23:16   |    

U19 Eb: magabiztos portugál és német győzelem

Az U19-es Európa-bajnokság első játéknapján Portugália 3-0-ra győzte le Izraelt, a németek ugyancsak 3-0-ra verték a bolgárokat.

Az A csoportban a magyar válogatott 3-1-es vereséggel kezdte a tornát, a mieinket legyőző Ausztria mellett Portugália tett szert előnyre a többiekkel szemben, miután Felcsúton 3-0-ra diadalmaskodott a Izrael ellen. A portugálok végig nagy fölényben játszottak Izrael ellen, az első félidei dominanciájukat Marcos Lopes koronázta meg egy góllal a 39. percben. Portugália a második félidőben is nagy jobban futballozott, amikor pedig átadta a területet ellenfelének, akkor kontrából veszélyeztetett, egy ilyen ellentámadás után André Silva duplázta meg az előnyt. Izrael kétgólos hátrányban lélekben feladta a mérkőzést, a portugálok fölényben maradtak, és Lopes második találatával kialakították a 3-0-ás végeredményt.

A B csoportban Ukrajna gyorsan vezetést szerzett a címvédő szerbek ellen, az első percben egy szöglet után Burda fejelt a hálóba. A szerbeknek csak hat percre volt szükségük az egyenlítéshez, Masimovic szintén fejjel vette be a kaput egy jobb oldali támadást végén. A folytatásban a szerbek támadtak többet, jó néhány ziccert is kidolgoztak, de nem volt szerencséjük a befejezésekkel, így maradt a lefújásig az 1-1-es döntetlen.

A németek nem adtak sok esélyt a bolgároknak a második győri meccsen, Davie Selke már az 1. percben megszerezte a vezetést, a 28. percben Anthony Syhre duplázta meg az előnyt. Az 56. percben Selke állította be a 3-0-ás végeredményt, és bár egy-egy helyzet adódott a bolgárok előtt is, nem volt esélyük a szoros eredményre sem.

Eredmények:

Magyarország-Ausztria 1-3
G.: Varga 60., ill. Bytyqi 15., Blutsch 18., Michorl 48.

Portugália-Izrael 3-0
G.: Lopes a 39., Silva a 64., Lopes a 78. percben

B csoport:

Ukrajna-Szerbia 1-1
G.: Burda 1., ill. Masimovic 7.

Németország-Bulgária 3-0
G.: Selke 1., Syhre 28., Selke 56.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS