U19-es Eb: az UEFA delegációját fogadta a szövetség

2014. február. 20., 15:08   |    

U19-es Eb: az UEFA delegációját fogadta a szövetség

Az elmúlt napokban a júliusi U19-es Európa-bajnokság helyszíneit szemlézték az UEFA szakemberei.

Mint ismert, az európai szövetség tavaly Magyarországnak ítélte oda az idei U19-es Európa-bajnoki döntő rendezési jogát, július 19-31. között a mieinken kívül hét csapat küzd majd négy helyszínen a végső győztesnek járó trófeáért. A kontinensviadal négy helyszíne a győri ETO Park, az újpesti Szusza Ferenc Stadion, az épülő felcsúti stadion, valamint a pápai stadion lesz.

A Magyarországra érkező UEFA-delegációt Claudio Negroni, az UEFA eseményszervezési menedzsere vezette, az MLSZ részéről Igaz András, az Eseményszervezési Osztály vezetője, az Eb tornaigazgatója fogadta a küldöttséget.

A bejárást Pápán kezdte meg az UEFA delegációja, a látogatás végén Pierpascal Larotonda projektigazgató elégedettségének adott hangot a stadionnal kapcsolatban. Az épülő felcsúti stadionról szuperlatívuszokban beszéltek az UEFA munkatársai, a tervek szerint itt rendezik meg a torna csoportjainak sorsolását is.

uefa_stadion|

Csütörtökön Telkibe látogatott a delegáció, a létesítmény bejárását követően az UEFA munkatársai háromórás megbeszélésen értékelték az eddigi munkát és egyeztették a következő lépéseket.

- Márciusban újabb látogatásra érkeznek az UEFA szakemberei, ezt követi a sorsolás előkészítése, a torna menetrendjének kialakítása, a lebonyolítás technikai részleteinek véglegesítése - mondta az mlsz.hu-nak Igaz András. - Az UEFA elégedett a dolgok jelenlegi állásával, de a munka dandárja ezután kezdődik meg, rengeteg tennivalónk lesz a következő négy-öt hónapban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS