U19: fáradtan játszott a válogatott

2014. július. 08., 22:53   |    

U19: fáradtan játszott a válogatott

Az üzbégektől elszenvedett 2-1-es vereség után Mészöly Géza elmondta: az elmúlt két hétben végzett kemény munka okozta fáradtság állt a gyengébb játék hátterében.

A július 19-én kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott nyolcadik felkészülési meccsét játszotta idén, és hét győzelem után elszenvedte az első vereségét - a fegyelmezett, agresszív futballt játszó üzbégek 2-1-re nyertek Telkiben.

- Egy vereség sosem jön jókor, de úgy gondolom, még idejében kaptunk pofont - értékelt a lefújás után Mészöly Géza. - Sok hibával játszottunk, de meggyőződésem, hogy ezeket tudjuk korrigálni a következő napokban. Tudtam, hogy nem leszünk még csúcsformában, de ennyire visszafogott játékra azért nem számítottam. Az elmúlt két hétben kemény felkészülést végeztünk, ez még benne volt a lábakban, fásultan, tompán játszottunk és ezúttal sajnos fejben sem voltak rendben a futballisták, koncentrációban alulmúlták a várakozásaimat. Üzbegisztán fegyelmezett, taktikus futballt mutatott, az ellenfél játékát jellemző agresszivitás volt az, ami talán a legjobban hiányzott tőlünk. Érezhető, hogy a játékosokat is nagyon bántja ez a vereség és még inkább a gyenge játék, biztos vagyok benne, hogy pénteken megmutatják, ennél sokkal jobb futballra képesek.

Forgács Dávid, a magyar válogatott védője hasonló véleményt fogalmazott meg, mint Mészöly Géza, ő is úgy érezte, hogy a fáradtság okozta a gyengébb teljesítményt.

- Elsősorban a dinamizmus hiányzott a játékunkból, nem voltunk kellően frissek, gyorsak, robbanékonyak, ezzel pedig éppen az egyik nagy erősségünket nem tudtuk használni - így az Atalanta játékosa. - Úgy gondolom, az elmúlt két hét kemény felkészülése miatti fáradtság okozta a gyengébb teljesítményt, ezúttal támadásban és védekezésben is jóval elmaradtunk az előző mérkőzéseken nyújtott játéktól. Csalódottak vagyunk, és mindenkit bosszant a vereség, azt megígérhetjük, hogy pénteken már sokkal jobban fogunk játszani, mint ma.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS