U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben

2017-09-01 20:50:45

A magyar férfi U19-es együttesünk pénteken kezdte meg szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
A magyar válogatott első ellenfele Izrael korosztályos csapata volt, és a torna 2–0-s vereséggel kezdődött a mieink számára.

Marcus Jahn szövetségi edző a rajt előtt úgy fogalmazott: a torna célja az, hogy a fiatalabb korosztály játékosait integrálja a csapatba, és a felkészülési mérkőzések során az októberi Eb-selejtezőre kialakuljon az ideális összetételű válogatott.

Ennek megfelelően a szerbiai Vilotic-kupán résztvevő csapatunk 20 fős keretében nyolc olyan játékos található, aki csak 2000-es születésű, míg a többi tizenkét játékos az U19-es korosztálynak megfelelőn 1999-es.

Együttesünk Izrael korosztályos csapata ellen lépett pályára a torna nyitó meccsén. Az első félidő kiegyenlített erők küzdelmét hozta, mindkét oldalon születhetett volna gól, de ennek ellenére 0–0-val ért véget a játékrész.

A fordulást követően Marcus Jahn csapatának továbbra is akadtak jó periódusai, amikor képes volt kombinatív játékra, minőségi labdatartásra, ám az idő előre haladtával a fizikális különbségeknek köszönhetően egyre több hiba csúszott a mieink játékába, és a szövetségi edzőnek több kényszerű cserét is végre kellett hajtania. Izrael végül két rögzített játékhelyzet után volt eredményes, és ezzel meg is nyerte a meccset.

Az első félidőben jól játszottunk, nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, csak az utolsó passzaink hiányoztak. Több olyan időszakunk is volt, amikor jól tartottuk meg a labdát, és irányítottuk a játékot. Ez a torna remek lehetőség ahhoz, hogy a fiatalokat integrálni tudjuk az egy évvel idősebb korosztályba. Októberig még több ilyen meccset kell játszanunk, ahol az ellenfél fizikálisan, és játékban is erős, csak a legmagasabb szintű ellenfelekkel szemben tudunk fejlődni – értékelte az összecsapást Marcus Jahn.

Magyarország–Izrael 0–2 (0–0)

Magyarország: Bese Balázs – Krebsz Máté (Csonka András 67.), Majnovics Martin (Szerető Krisztofer 73.), Mocsi Attila (Pratsler Benjámin 73.), Berdó Máté (Kiss Balázs 67.), Lustyik Levente, Bévárdi Zsombor (Csóka Dániel 73.), Banó-Szabó Bence, Torvund Alexander (Stoiacovici Dávid 80.), Palincsár Martin, Schön Szabolcs (Mim Gergely 73.)

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokság / Kupák
Teremtornával kezdik az évet a női élvonal csapatai
Bajnokság / Kupák
Szilveszteri múltidézés: bombagólok és mókás jelenetek
Bajnokság / Kupák
A Vidi a szezon elején, a Fradi a végén húzott bele
Bajnokság / Kupák
Futsal Magyar Kupa: Kiesett a címvédő Rába ETO

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol