U19: jövő szombatra időzíti a csúcsformát a válogatott

2014. július. 12., 19:05   |    

U19: jövő szombatra időzíti a csúcsformát a válogatott

A jövő szombaton kezdődő U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott formája sokat javult három nap alatt, de még van tere a fejlődésnek.

A keddi 2-1-es vereség után pénteken, utolsó felkészülési mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el az üzbégek ellen a magyar U19-es válogatott. Mészöly Géza szövetségi edző a találkozót követően elmondta: elsősorban a kapott gólokat eredményező hibák miatt volt némileg bosszús, de játékban sokat javult a csapat a keddi összecsapáshoz képest.

- Az eredmény lehetett volna jobb, de játékban tetszett, amit láttam - értékelt a mérkőzés után Mészöly Géza. - Természetesen itt nem a két óriási hibára gondolok, amiből az üzbégek megszerezték a góljaikat. Sajnálom ezeket a figyelmetlenségeket, de inkább most jöjjenek ki a hibák, mint a tétmérkőzéseken. Jó ritmusú, hasznos meccset játszottunk, ezúttal lényegesen frissebben mozogtunk, mint kedden, de jövő hétre még tovább kell javulnunk dinamikában, koncentrációban és gyorsaságban is. A második félidőben szép akciókat vezettünk, kár, hogy pont akkor kaptuk a második gólt, mikor beszorítottuk az ellenfelet a saját kapuja elé. Az üzbégek igen erős csapattal érkeztek hozzánk, a két jó ritmusú, intenzív mérkőzés sokat segített az Európa-bajnokságra való felkészülésünkben. Még van egy hetünk az Európa-bajnokság kezdetéig, jövő szombatra kell a csúcsformánkat hozni, és bízom benne, hogy ez így is lesz, s az Ausztria elleni nyitómeccsen már a legjobb tudásunkat hozzuk majd.

BUD_9937|

A találkozót követően a válogatott játékosai azt emelték ki, hogy bár frissebb volt az együttes mint kedden, még mindig nem pihenték ki a kéthetes kemény felkészülés fáradalmait.

- Fontos, hogy a következő hétre frissebbek legyünk, mert a kemény felkészülés okozta fáradtság miatt sok volt a pontatlanság a játékunkban, és a végjátékban sem voltunk jók, pedig éppen ez az egyik legnagyobb erősségünk - mondta Varga Szabolcs. - Az üzbégek elleni első mérkőzést talán a kelleténél kevésbé vettük komolyan, de a másodikra összekaptuk magunkat, és egy jó iramú meccset játszottunk. A felkészülés úgy volt felépítve, hogy az Eb elejére időzítsük a legjobb formánkat, ezért jelentős javulást várok a jövő szombati nyitányra.

- Sokan talán leírják az üzbégeket, mert keveset hallani róluk, de egy kulturáltan, szervezetten és kombinatívan játszó csapat volt az ellenfél. Csapatként és egyénileg is jók voltak, és hihetetlenül agresszívan játszottak - tette hozzá Talabér Attila, aki pénteken egy rúgást kapott a sípcsontjára, ezért le kellett cserélni a második félidőben, de jövő szombaton alighanem számíthat rá a szakmai stáb. - Bennünk több van annál, amit ezen a két mérkőzésen mutattunk, bízom benne, hogy ki is tudjuk majd hozni magunkból az Európa-bajnokságon, ehhez, persze a szurkolók támogatására is szükség lesz.

A szakmai stáb hétvégére pihenőt adott a válogatott tagjainak, és az elkerülhetetlen keretszűkítés első lépcsőjét is végrehajtotta, az eddigi 24 fős keret helyett a jövő hét elejétől már csak 22 játékos készül a kontinensviadalra (most Lorentz Mártonról és Kővári Róbertről mondott le Mészöly Géza), közülük 18-an lesznek tagjai az Eb-re nevezendő keretnek.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS