U19: vereséghez vezettek az egyéni hibák

2014. szeptember. 05., 19:40   |    

U19: vereséghez vezettek az egyéni hibák

Az első félidőben ziccerek sorát rontotta el válogatottunk, a második félidőben pedig védekezésben vétettek hibákat a játékosok a szabadkai Vilotic-torna első meccsén, Izrael ellen.

A hazai rendezésű Eb-selejtező tornára készülő U19-es válogatottunk pénteken délután Izrael korosztályos csapatával mérte össze tudását a Vilotic-tornán. Ellenfelünk csütörtökön már pályára lépett a viadalon, és magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott Belgium ellen. A találkozó első félidejében többször is vezetést szerezhettünk volna, három óriási lehetőséget hibáztunk el, egy alkalommal Zsótér Donát lőtt kapufát, kétszer pedig Koszta Márk rontott a kapussal szemben.

A második félidő elején Izrael egy távoli lövéssel veszélyeztetett, Ivancsics Alex védett, de a kipattanó után a labda egy védőt és a kapufát érintve a hálóban kötött ki. Bár a csapatot általában jellemző kreativitás ezúttal hiányzott a játékunkból, megvolt az esélyünk az egyenlítésre, ám hiába játszottunk fölényben, a 78. percben egy vitatható tizenegyesből Izrael megduplázta előnyét. A 92. percben egy szöglet után Ivancsics kiejtette a kezéből a labdát, így született meg az izraeliek utolsó gólja, és alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

A magyar válogatott szombaton 16.30-tól a csoport második helyéért játszik Belgium ellen.

- Az első félidőben fölényben játszottunk, de ezúttal nem jött ki a játékunkból az a fajta kreativitás, amit megszokhattunk a csapattól - mondta a mérkőzés után Pisont István. - Néhány futballista formán kívül játszott, így hiába voltunk szervezettek, fegyelmezettek, a középpályán vétett pontatlanságok miatt nem volt az igazi a játékunk. Így is szerezhettünk volna gólokat, megvoltak hozzá a helyzeteink, de végül egy peches találattal Izrael szerzett vezetést, majd két egyéni hibából ellenfelünk biztossá tette győzelmét. Nem volt benne a játékban a háromgólos vereség, de bízom benne, hogy időben jött ez a pofon, és tanulni tudunk belőle. Sokkal több van ebben a csapatban, de a folytatásban frissebb, pontosabb játékra lesz szükség. Remélhetőleg már a szombati, belgák elleni mérkőzésen sikerül javítanunk.

Izrael-Magyarország 3-0 (0-0)
Magyarország: Ivancsics Alex - Talabér Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Spandler Csaba - Rácz Barnabás (Kovács Krisztián, 68.), Gazdag Dániel, Szántó Tamás (Tóth Martin, 46.) - Grabant Bence (Csicsek Levente, 84.), Koszta Márk (Németh Erik, 75.), Zsótér Donát

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS