U20: A folytatásban is száz százalék kell

2015. június. 06., 11:20   |    

U20: A folytatásban is száz százalék kell

A szombati nap már teljes mértékben a Nigéria elleni harmadik csoportmérkőzésre való felkészülés jegyében zajlott, New Plymouthban. A délelőtt folyamán a játékosok egy része az edzőteremben végzett gyakorlatokat, míg egy másik társaság ellátogatott a Pukekura parkba, és itt ismerkedett a környék szubtrópusi növényzetével.

Délután Bernd Storck sportigazgató sajtótájékoztatót tartott a Taranaki Stadionban, amelyen azt is elmondta, hogy csapata teljesítménye eddig felkeltette a hazai és nemzetközi közvélemény érdeklődését.

- Nigéria roppant nehéz ellenfél, aki ellen százszázalékos odaadásra lesz szükség játékosaim részéről - fogalmazott a sportigazgató. - Technikás és gyors játékosok alkotják az afrikai bajnok keretét. Mint személyesen is láthattam a Brazília elleni mérkőzésükön, szervezettség terén sem állnak rosszul. Szerintem rúghattak volna még két-három gólt a braziloknak a helyzetek alapján. A mi részünkről a folytatásban is koncentrációra, fegyelemre és csapatmunkára lesz szükség, hogy jó eredményt érjünk el.

A csapat helyi idő szerint 16 órától vett részt a közeli Waitarában bő egyórás átmozgató edzésen, amelyen a koordinációs gyakorlatok után a szabadrúgás-variációk is előkerültek. A 24 csapatos világbajnokság hat csoportjából továbbjut a legjobb két-két helyezett, és a négy legjobb harmadik, így alakul ki a legjobb 16 mezőnye.

e44|

A Nigéria elleni vasárnapi csoportmérkőzés magyar idő szerint 7.00 órakor kezdődik, a találkozó játékvezetője az ecuadori Roddy Zambrano lesz.

A szombati játéknapon a B-csoportban Szenegál 2-1-re legyőzte Katart, a portugálok pedig 3-1 verték Kolumbiát. A csoportot Portugália hibátlanul nyerte meg, megelőzve a 4 pontos Kolumbiát, és a szintén 4 egységgel végző Szenegált.

A D-csoportban Szerbia 2-0-ra verte Mexikót, míg Mail és Uruguay 1-1-es döntetlent játszott egymással. A csoport győztese Szerbia lett 6 ponttal, Uruguay 4 egységgel lett a második, míg Mali ugyancsak 4 ponttal a harmadik.

Az E csoport eredményei és programja:

06.01.:
Észak-Korea - Magyarország 1-5
Brazília - Nigéria 4-2

06.04.:
Magyarország - Brazília 1-2
Nigéria - Észak-Korea 4-0

06.07.:
Magyarország - Nigéria, 7.00
Brazília - Észak-Korea, 7.00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS