U20: egy sikeres felkészülés esélyt adhat a vb-re

2015. február. 11., 17:19   |    

U20: egy sikeres felkészülés esélyt adhat a vb-re

Szalai László, a világbajnokságra készülő U20-as válogatott szövetségi edzője, valamint Klink Zoltán, a csapat erőnléti edzője szerdán sajtóbeszélgetésen számoltak be a felkészülés eddigi menetéről és a május végén kezdődő torna előtt az együttesre váró feladatokról.

Az új-zélandi világbajnokság sorsolását kedden készítették el, a magyar válogatott talán a lehető legnehezebb csoportba került, ellenfele az ázsiai korosztályos kontinensviadalon ezüstérmes Észak-Korea, valamint az U20-as vébéken rendszerint jól szereplő Brazília mellett a március 22-én záruló afrikai U20-as kontinenstorna győztese lesz.

Szalai László a válogatottra váró kihívásról elmondta: a sorsolás tudatában látszik, hogy a csapatnak roppant nehéz dolga lesz Új-Zélandon, de bízik abban, hogy egy sikeres felkészüléssel a válogatott helyt tud állni a világbajnokságon méltóképpen képviseli az országot.

A szövetségi edző részletesen beszámolt az eddig elvégzett munkáról, a játékosok mindenre kiterjedő fizikai felméréseinek eredményeiről, a januári, La Manga-i edzőtábor tapasztalatairól, valamint bemutatta azt is, hogy milyen előrelépést értek el a labdarúgók a rendelkezésre álló rövid idő alatt erőnlétileg, a Klink Zoltánnal közösen összeállított edzésterv hatására.

szalail_klinkz|

Szalai László jelezte, a keret külföldön játszó tagjait (Kalmár Zsolt, Tamás Krisztián, Vida Krisztopher, Varga Szabolcs) ki kell majd kérni a klubjaiktól, az U20-as világbajnokság ugyanis nem hivatalos FIFA-napokon rendezik, a klubok ezért nem kötelesek elengedni játékosaikat, ráadásul a torna egybeesik a bajnokságok hajrájával.

- Magyarországon nem lesz gond, a légiósok esetében azonban egyeztetésekre lesz szükség. A Kalmár Zsoltot foglalkoztató német másodosztályú RB Leipzigtől például korábban azt a választ kaptuk, hogy a játékos már felnőtt futballista, ezért a korosztályos eseményekre nem kívánják elengedni - mondta a szövetségi edző.

Az U20-as csapat szakvezetője elárulta: nemcsak az összetartásokon készülnek a szakmai stáb által összeállított program szerint a futballisták, minden játékos személyre szabott, külön edzésprogramot kap a válogatott stábjától, hogy amikor visszatér a klubjába, akkor is el tudja végezni a szükséges munkát. Klink Zoltán hozzátette: könnyen ellenőrizhető, hogy kik végezték el a kijelölt munkát, mert az összetartások fizikai mérésekkel kezdődnek, és objektív képet adnak minden futballista aktuális fizikai és edzettségi állapotáról.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS