U20: hitet adott a jó folytatásra az 5-1-es siker

2015. június. 02., 08:13   |    

U20: hitet adott a jó folytatásra az 5-1-es siker

Kedden egy edzés szerepelt a válogatott programjában, amelyen a hétfői, Észak-Korea elleni győzelemben kulcsszerepet vállaló játékosok más gyakorlatokat végeztek, mint azok, akik kihagyták a magyar nyitómeccset. A délután folyamán a játékosok a New Plymouth-hoz közeli tengerparton folytatták a regenerálódást.

Az MLSZ sportigazgatója, Bernd Storck az edzés után az mlsz.hu-nak elmondta, természetesen elégedett csapata hétfői sikerével.
– Nagyon fontos volt számunkra a jó rajt a torna szempontjából, és azért is, hogy játékosaim érezzék, igenis van értelme annak a kemény, fegyelmezett munkának, amit elvégeztek a felkészülés időszakában és tegnap a pályán is. Nagyszerű ez a végeredmény, de ne feledjük, világbajnokságon vagyunk, és csak egy meccsről beszélhetünk. Észak-Korea jó csapat, de a folytatásban még komolyabb feladatok várnak ránk.

A német sportigazgató hozzátette, a mieinknek két napjuk van arra, hogy kipihenjék a mérkőzést, és hogy tökéletes formába kerüljenek a következő, Brazília elleni vb-csoportmeccs előtt.
– Azonnal elkezdtük a regenerálást, mivel már a folytatásra kell koncentrálnunk. Stábommal elemeztük a brazil csapatot korábban is, ugyanakkor sok változás állt be a dél-amerikaiak keretében, új az edzőjük is, így leginkább a Nigéria elleni találkozót kell részletes kiértékelni, és átvenni a játékosokkal.

s1|

Bernd Storck a helyszínen tekintette meg a brazilok első vb-mérkőzését.
– Nem meglepő, hogy remek egyéni képességű játékosokból áll a csapat. Ugyanakkor szervezett, fegyelmezett, zárt csapatjátékkal, és persze megfelelő hozzáállással eredményesek lehetünk ellünk is. Ehhez elsősorban az kell, hogy a csatároktól a védelemig mindenki lássa el a feladatát maximálisan a pályán, és a rendszer fontos tagja legyen. A Korea elleni siker abban segít, hogy mindezt még nagyobb hittel, önbizalommal tegyék a futballistáink. A magyar futballban vannak tehetségek, az eredményességhez azonban mindig a maximumot kell teljesíteni.

A világbajnokság keddi játéknapján az A-csoportban két fölényes győzelem született, az ukránok 6-0-ra győzték le Mianmart, míg az Egyesült Államok 4-0-ra nyert a házigazda Új-Zéland ellen. A B-csoportban Ausztria 2-1-re nyert Panama ellen, míg Ghána 3-2-re felülmúlta Argentínát.

Az U20-as világbajnokság magyar játékvezetője, Vad II István szerdán a Szenegál-Kolumbia mérkőzésen fújja a sípot, segítői Albert István és Tóth Vencel lesznek.

A magyar válogatott további csoportmérkőzései:

Május 4., csütörtök:
Magyarország-Brazília 9.00

Május 7., vasárnap:
Magyarország-Nigéria 7.00

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS