U20: hősies küzdelemben maradtunk alul Brazília ellen

2015. június. 04., 11:00   |    

U20: hősies küzdelemben maradtunk alul Brazília ellen

U20-as válogatottunk a 8. percben vezetést szerzett Brazília ellen az új-zélandi világbajnokságon, de a brazilok 75 percet emberelőnyben játszva megfordították az állást, és 2-1-re győztek.

Az első forduló két győztes csapata találkozott egymással az E-csoport csütörtöki mérkőzésén, 4000 néző (köztük jelentős számú magyar szurkoló) előtt a Nigériát 4-2-re legyőző brazilokkal játszottak a mieink. Benrd Storck három helyen változtatott a koreaiak elleni összeállításán, Németh Márió, Berecz Zsombor és Zsótér Donát helyére Forgács Dávid, Nagy Ádám és Sallai Roland került.

Nem változott azonban az agresszív letámadásos taktikánk - akárcsak Észak-Korea ellen, ezúttal is bátran letámadtuk az ellenfelet már a saját térfelén, és hatékonyan akadályoztuk meg, hogy építeni tudja támadásait. Az első percekben többet volt Brazíliánál a labda, de a kapunk közelébe nem sikerült eljutniuk, a 8. percben pedig villant az első meccsen mesterhármast szerző Mervó Bence, és megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak: egy hosszan előreívelt labda átpattant Mervó védőjén, a támadó pedig jobb oldalról, jó 25 méterről kapura lőtt, a kapus kezéről a gólvonal mögé pattant a labda (1-0). Nem sokkal a gól után közel álltunk az újabb találathoz, Forgács Dávid a balösszekötő helyéről bombázott a kapufára (ezt követően egy tisztának tűnő tizenegyest nem adott meg nekünk a játékvezető), a 16. percben azonban gyökeres fordulat következett be a mérkőzésen, Tamás Krisztián megkapta második sárga lapját.

Emberhátrányban nem folytathattuk a jól működő taktikánkat, vissza kellett állnunk a saját térfelünkre, és szervezett védekezéssel feltartóztatni a brazilokat. A hősies védekezés mellett egy-két gólszerzési lehetőségünk is volt, Kalmár Zsolt egy alkalommal a magyar térfélről ívelt nem sokkal az üres kapu mellé, majd szabadrúgásból is veszélyeztetett, végül Mervó Bence másolta le majdnem a koreaiak elleni első gólját, de egy bal oldali szögletet követő csúsztatása után a brazil kapus nagyot védett. A dél-amerikaiaknak is voltak helyzetei, de jól zártuk a területeket, így elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztettek.

Sallai Roland nagyot küzdött, faragták is alaposan a brazil védők|

A szünetben az ellenfél kettőt cserélt, és az 50. percben góllá érett a fölénye, egy jobb oldali szöglet után Danilo 7 méterről fejelt védhetetlenül a léc alá (1-1). Támadásban maradtak a brazilok, a folytatásban is nagy nyomás alatt volt a kapunk, de szervezetten, fegyelmezetten védekeztünk, nehezen találtak fogást rajtunk a dél-amerikaiak. A 64. percben kettős cserét határozott el Bernd Storck, Kalmár Zsolt és Mervó Bence hagyta el a pályát, helyükre Nagy Dominik és Talabér Attila érkezett. A mérkőzés képe nem változott, óriási volt a nyomás a kapunkon, de továbbra is hősiesen védekeztünk, és tartottuk a döntetlent. De csak a 86. percig, amikor is egy vitatható tizenegyeshez jutottak a brazilok, amelyet Pereira értékesített- Székely György érezte a sarkot, de nem védhette a jól helyezett lövést (1-2). A hajrában nem tudtunk egyenlíteni, a brazilok 2-1-re megnyerték a mérkőzést.

A csoport másik mérkőzésén Nigéria 4-0-ra legyőzte Észak-Koreát. A csoportot a brazilok vezetik 6 ponttal, a magyar válogatott 3 ponttal a második, jobb gólkülönbséggel megelőzve a nigériaiakat, és a pont nélkül álló észak-koreaiakat.

- Ritka alkalom, hogy vereség után gratulálni lehet egy csapatnak, de a mostani egy ilyen eset - értékelt a mérkőzést követően Bernd Storck sportigazgató. - Taktika és csapategység szempontjából mérkőzésről mérkőzésre előrelépünk, azt hiszem, játékosaim nagyon sokat tanultak ebből a meccsből is, amelyen a torna egyik nagy csapata ellen sokáig a győzelemért, de végig a pontszerzésért harcban állva játszott. Soha nem foglalkozom a játékvezető ténykedésével, ez nem az én stílusom, most is inkább azt emelném ki, hogy amikor a mérkőzés után a játékosok szemébe néztem, azt láttam, hogy félelem nélkül várják a Nigéria elleni harmadik csoportmeccset.

Magyarország-Brazília 1-2 (1-0)
Magyarország: Székely György - Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián - Vida Máté, Nagy Ádám - Sallai Roland (Zsótér Donát, 75.), Kalmár Zsolt (Nagy Dominik, 64.), Forgács Dávid - Mervó Bence (Talabér Attila, 64.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS