U20: korábbi ellenfeleink játsszák a vb-döntőt

2015. június. 17., 15:04   |    

U20: korábbi ellenfeleink játsszák a vb-döntőt

A brazil és a szerb válogatott jutott be az új-zélandi U20-as világbajnokság döntőjébe.

Két olyan válogatott jutott be az U20-as világbajnokság döntőjébe, amellyel a magyar válogatott is megmérkőzött a viadalon, ráadásul a Brazília és a Szerbia elleni találkozón is közel álltunk a meglepetéshez. A brazilokkal még a csoportmérkőzések során játszottunk (összefoglaló ITT), akkor az első negyedórában irányítottuk a játékot, vezetést szereztünk, de Tamás Krisztián kiállítása után a dél-amerikaiak kihasználták közel 70 perces emberelőnyüket, és 2-1-re nyerni tudtak.

A szerbekkel a nyolcaddöntőben mérkőztünk meg (összefoglaló ITT), és azon a meccsen is reális esélyünk volt a győzelemre, de ellenfelünk 1-0-ás vezetésünk után, a 91. percben hosszabbításra mentette a találkozót, majd egy számunkra rendkívül peches góllal megszerezték a továbbjutást érő találatot is.

A szerdai elődöntőben Brazília 5-0-ra verte Szenegált, míg Szerbia hosszabbítás után 2-1-re győzte le a korábban a németeket búcsúztató mali válogatottat. A szerb U20-as válogatott korábban még sosem jutott el korosztályos világbajnokságra, így ez lehet első vb-győzelme, míg a brazilok már ötször nyertek U20-as vb-aranyat, és ha győznek szombaton, akkor hatodszorra hódítanák el az U20-as vb-serleget, amivel beérnék a szintén hat elsőséggel rendelkező argentinokat.

A világbajnokság góllövőlistáján továbbra is az 5 gólos Mervó Bence áll az élen (holtversenyben az ukrán Viktor Kovalenkóval), és a döntőben, illetve a bronzmérkőzésen pályára lépő játékosok közül a legeredményesebb is csak két találattal rendelkezik, vagyis a magyar csatárnak jó esélye van arra, hogy az első helyen végezzen a legjobb góllövők versenyében.

- A hazaérkezésünk óta is folyamatosan figyelem a világbajnokság történéseit, érdekel, hogyan folytatódik a torna - mondta az mlsz.hu-nak Mervó Bence. - Néztem a szerbek elődöntős meccsét, és megmondom őszintén, bosszankodtam a tévé előtt, mert úgy gondolom, a játékunk alapján ott lett volna a helyünk a legjobb négy között, de talán még a döntőben is. A hazaérkezés óta gyakran beszélgetünk erről a csapattársakkal, és mindenki úgy gondolja, hogy a teljesítményünk alapján még most is versenyben kellene lennünk a tornán. A brazilok és a szerbek elleni mérkőzések után nem gondoltam volna, hogy valamelyikük világbajnok lesz a torna végén. Nagyon peches körülmények között kaptunk ki tőlük, mindkét esetben úgy éreztem, hogy meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy a brazilok ellen nyertünk volna, ha nincs a korai kiállításunk, így még inkább rossz érzés látni, hogy ők ott vannak a döntőben, mi pedig már itthonról figyeljük a meccseiket. Az biztos, hogy érdekes döntő lesz, a brazilok támadójátéka jóval erősebb, de a szerbek egységesebb csapattal rendelkeznek és jobb a védekezésük, szerintem végül egy szoros meccsen Brazília fog nyerni.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS