U20: Magabiztos siker a vb-résztvevő Mianmar ellen

2015. április. 29., 20:25   |    

U20: Magabiztos siker a vb-résztvevő Mianmar ellen

A május végén kezdődő új-zélandi U20-as világbajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott 3-0-ra legyőzte Felcsúton a szintén vb-résztvevő Mianmar csapatát.

U20-as válogatottunk utolsó nemzetközi mérkőzését játszotta le a május végén kezdődő korosztályos világbajnokság előtt, az ellenfele a hosszú európai túrája végén járó mianmari csapat volt a Pancho Arénában. Nem sokat kellett várni az első magyar gólra, már a 4. percben megszereztük a vezetést, Németh Márió egy védekezési hibát kihasználva jó ütemben ugratta ki Mervó Bencét, aki a kifutó kapus fölött 16 méterről az üres kapuba pörgetett. A magyar válogatott jókora fölényben játszott, rendre sikerült feltörnie a mianmariak védekezését, de sok esetben a kapu előtt nem a legjobb megoldásokat választották játékosaink.

A 23. percben megdupláztuk az előnyünket, egy jobb oldali beívelést követően Lenzsér Bence fejelt 6 méterről a bal sarokba (2-0). A 33. percben jött a harmadik magyar gól, egy jobb oldali szöglet után Osváth Attila fejelt 4 méterről a hálóba (3-0). A vendégek a félidő hajrájához közeledve alakították ki első helyzetüket, míg a mieink sorra hagyták ki az ígéretes lehetőségeket, csak a kapu előtti pontatlanságok miatt nem lett nagyobb a különbség a szünetre.

DSC_9648|

A félidőben Bernd Storck hét helyen változtatott a csapaton, majd a 60. percben beállt három olyan labdarúgó (Sallai Roland, Rózsahegyi Dominik, Popov Patrik) is, aki kedden még az U18-as válogatott színeiben szerepelt saját korosztálya válogatottjában. A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, a vendégek többször tudtak megjelenni a magyar tizenhatos előtt, de a védekezésünk szervezetten, jól működött, nem fenyegette veszély a kapunkat. Támadásban viszont nem volt meg a kellő koncentráció a játékunkban, ezért újabb gólt nem szereztünk a lefújásig, 3-0 lett a végeredmény.

- Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, szervezetten játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sajnos ezek közül csak hármat sikerült gólra váltanunk - mondta a mérkőzés után Bernd Storck. - A játékosok minden pozícióban megoldották a kért feladatokat, és a csapatom megmutatta, hogy képes a gyors játékra, két-három érintésből is fel tudja építeni az akciókat. A második félidőben kevésbé voltunk hatékonyak, de ez természetes azok után, hogy szinte a teljes csapat kicserélődött a találkozó végére.

Magyarország-Mianmar 3-0 (3-0)
Magyarország, 1. félidő: Demjén Patrik (Bukrán Erik, 46.) - Osváth Attila (Marcsek Ákos, 46.), Kecskés Ákos (Talabér Attila, 46.), Lenzsér Bence (Spandler Csaba, 46.), Forgács Dávid (Tamás Krisztián, 46.) - Nagy Ádám, Pongrácz Viktor (Sallai Roland, 61.), Németh Márió (Rózsahegyi Dominik, 61.) - Nagy Dominik (Zsótér Donát, 46.), Mervó Bence (Popov Patrik, 61.), Oláh László (Koszta Márk, 46.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS