U20: öt gólt szerezve, remek győzelemmel kezdtük a vb-t

2015. június. 01., 07:56   |    

U20: öt gólt szerezve, remek győzelemmel kezdtük a vb-t

U20-as válogatottunk az új-zélandi világbajnokság első mérkőzésén magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott Észak-Korea ellen.

A magyar válogatott a tavalyi, ázsiai kontinensviadal második helyezettje, Észak-Korea ellen kezdte meg szereplését az U20-as világbajnokságon a New Plymouth-i Taranaki Stadium mintegy 4000-es közönsége előtt. A mieink előtt lépett pályára a csoportunk két másik válogatottja, Nigéria és Brazília. A torna eddigi talán legszínvonalasabb, leglátványosabb mérkőzésén a brazilok 4-2-re nyertek.

Bernd Stock sportigazgató a múlt heti, Fidzsi elleni felkészülési mérkőzésen kezdő együttest küldte pályára a koreaiak ellen. Mindkét csapat agresszív játékkal igyekezett meglepni ellenfelét, a mieink már a koreai 16-osnál igyekeztek nyomás alá helyezni az ellenfelet, és többször sikerült is megzavarni az ázsiaiakat. Észak-Korea meglehetősen direkt futballt játszott, nem járatta sokat a labdát, játékosaik megpróbálták kihasználni gyorsaságukat, és a megszerzett labdákkal azonnal a magyar kapu felé indultak.

Az első tíz percben a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, jól hatástalanítottuk a koreai próbálkozásokat. A 10. percben, egy bal oldali szöglet után Kecskés Ákos passzát követően Osváth Attila előtt adódott kecsegtető lehetőség, az ellenfél kapusa nagyot védett.

475482282|

A 17. percben megszereztük a vezetést: Zsótér Donát szerzett labdát a bal oldalon, a koreai kapu előterében, az alapvonal közeléből középre ívelt, Mervó Bence pedig a rövid oldalon nagyszerűen érkezve a hálóba csúsztatott (1-0).

Nem sokkal később Kalmár Zsolt bal lábas lövése kerülte el kevéssel a bal alsó sarkot, majd egy távoli lövés után Székely György védett nagyot. A 32. percben a koreaiak egy mélységi felívelésénél Lenzsér Bence fejpárbajt veszített, Csoe Dzsu Szung megelőzte Kecskés Ákost, és az ötös jobb sarka elől a kapuba lőtt (1-1). Mindössze egy percig volt egyenlő az állás, nem sokkal a középkezdés után Tamás Krisztián futott el a bal oldalon, beívelése pontos volt, Kalmár Zsolt pedig 6 méterről a hálóba fejelt (2-1). A félidő hajrájában a koreaiak voltak valamivel kezdeményezőbbek, de sikerült megtartani az előnyt a szünetre.

475483094|

A második félidőre Bernd Storck kettőt cserélt (Németh Márió és Berecz Zsombor helyét Nagy Ádám és Forgács Dávid vette át), és bátran alakított a csapat szerkezetén, a változtatás pedig gyorsan gólt eredményezett: a 49. percben Zsótér Donát tette be a labdát a 16-oson belül két védő szorításában helyezkedő Mervó Bencének, aki erőszakosan lefordult az emberéről, és 7 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (3-1).

A 61. percben megszületett a negyedik magyar gól, Kalmár Zsolt ívelt szabadrúgásból a koreai kapu elé, a kapus hibázott, Forgács Dávid pedig 4 méterről a kapuba fejelt, a labda egy védő lábáról pattant a hálóba (4-1).

A biztos vezetés még magabiztosabbá tette a magyar válogatottat, uraltuk a játékot, és nemcsak stabilan játszva jól őriztük az előnyt, hanem újabb helyzeteket alakítottunk ki a koreai kapu előtt. A 82. percben parádés találattal növeltük az előnyt, a 16-oson belül beinduló Mervó Bence kapott jó indítást a balösszekötő helyén, az alapvonalnál pimasz csellel becsapta a kapust, majd nullszögből a kapu bal oldalába csavart, ezzel teljesítve a mesterhámast, és egyben beállítva a végeredményt (5-1).

475488298|

- Nagyon fontos volt az első mérkőzés, hiszen bár jól sikerült a felkészülésünk és a felkészülési mérkőzéseink is, de itt tudtunk meggyőződni arról, hol tart valójában a csapat - mondta Bernd Storck a lefújás után az mlsz.hu-nak. - Örülök, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy a nemzetközi mezőnyben is tudunk nagyszerűen és eredményesen futballozni. Észak-Koreáról nagyon keveset lehetett előzetesen tudni, láttuk ugyan a meccseiket, de kevés információ szivárgott ki arról, hogy milyen állapotban érkezhettek a vébére. Az első pillanattól kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, és a mentális erőnket mutatja, hogy a sorsdöntő pillanatokból jól jöttünk ki, így a koreai egyenlítés után gyorsan visszavettük a vezetést, és a szünetben történt változtatások is hamar gólt eredményeztek.

Magyarország-Észak-Korea 5-1 (2-1)
Magyarország: Székely György - Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián - Berecz Zsombor (Forgács Dávid, 46.), Vida Máté - Kalmár Zsolt, Németh Márió (Nagy Ádám, 46.), Zsótér Donát - Mervó Bence (Nagy Dominik, 83.)
G.: Mervó Bence (3), Kalmár Zsolt, Forgács Dávid


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS