U20: senki ellen sincs félnivalója a csapatnak

2015. június. 05., 09:08   |    

U20: senki ellen sincs félnivalója a csapatnak

A Brazília elleni, drámai körülmények között 2-1-re elveszített csoportmérkőzést követően azonnal megkezdték a regenerálást a mieink.

Pénteken délelőtt a mérkőzésen szereplő kerettagok edzőterembe látogattak, míg akik kevesebbet játszottak, vagy nem léptek pályára, azoknak bő egyórás edzést vezényelt Bernd Storck, sportigazgató. A tréninget szűkített területen egymás elleni játék zárta, ahol a játékosok intenzív körülmények között gyakorolhatták a kapuk előtti végjátékot.

- Jól játszottunk a brazil csapat ellen tíz emberrel is. Ez önbizalmat kell, hogy adjon a folytatásra. Fiatal csapatom számára fontos a tapasztalatszerzés. Minden mérkőzésen tanulunk a hibáinkból, és ezáltal fokozatosan erősödünk. Lezártuk a mérkőzést, és már a folytatásra összpontosítunk – mondta el a találkozót követően a német szakember, aki élőben tekintette meg az afrikai bajnok Észak-Korea elleni összecsapását. Mint kiemelte, Nigéria fölényes győzelmet aratott, és bizonyította, hogy jó csapat, ugyanakkor azzal a felfogással és csapatszellemben, amellyel az első két mérkőzésen futballoztak a magyar fiatalok, senki ellen nincs félnivalójuk.

2|A tegnapi mérkőzésre csereként nevezett játékosokkal Robert Kilin másodedző foglalkozott pénteken

A következő mérkőzésen nem számíthat Bernd Storck a brazilok ellen két sárga lap után a kiállítás sorsára jutó Tamás Krisztiánra. A magyar csapat az E-csoport második helyéről várja a vasárnapi folytatást, ugyanis gólkülönbsége jobb, mint Nigériáé.

A pénteki játéknapon a B-csoportban Ausztria 0-0-ra végzett Argentínával, míg Ghána 1-0-ra legyőzte Panamát. Ghána csoportelsőként, Ausztria csoportmásodikként jutott tovább. A harmadik helyezett argentinok két pontot gyűjtöttek, ami azt jelenti, hogy szinte egész biztosan nem jutnak tovább, míg a magyar válogatott továbbjutási esélyei megnőttek, hiszen egy Nigéria elleni esetleges vereséggel a harmadik helyen zárnánk, és Argentínát már biztosan megelőznénk a harmadikok összevetésében. Az A-csoportban Ukrajna 3-0-ra legyőzte az Egyesült Államokat, és ezzel 7 ponttal, kapott gól nélkül a csoport élén végzett, megelőzve a hatpontos amerikaiakat és a Mianmart 5-1-re legyőző, 4 pontos Új-Zélandot.

Az E csoport eredményei és programja:

06.01.:
Észak-Korea - Magyarország 1-5
Brazília - Nigéria 4-2

06.04.:
Magyarország - Brazília 1-2
Nigéria - Észak-Korea 4-0

06.07.:
Magyarország - Nigéria, 7.00
Brazília - Észak-Korea, 7.00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS