U20: vb-résztvevő a válogatott szerdai ellenfele

2015. április. 28., 14:58   |    

U20: vb-résztvevő a válogatott szerdai ellenfele

U20-as válogatottunk szerdán 17.00 órától Mianmar ellen lép pályára a felcsúti Pancho Arénában.

Utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzését játssza a magyar U20-as válogatott a május végén kezdődő új-zélandi világbajnokságra való elutazás előtt, az ellenfél a szintén vb-résztvevő Mianmar együttese lesz. A magyar válogatott március végén már játszott egy hazai meccset vb-résztvevő riválissal, akkor 1-1-re végzett Mexikó korosztályos csapata ellen.

Bernd Storck sportigazgató 18 mezőnyjátékosra és három kapusra számíthat a mérkőzésen, illetve az azt megelőző összetartáson, több kerettag klubkötelezettségei miatt nem tudott részt venni az edzőtáborban.

- A keret összeállításakor sajnos voltak nehézségeink, néhány klub nem engedte el az összetartásra a játékosait, ami egy hónappal a világbajnokság előtt, az utolsó nemzetközi felkészülési meccsünkre készülve közel sem ideális helyzet - mondta az mlsz.hu-nak Benrd Storck. - Nincs sok időnk hátra a világbajnokság kezdetéig, de keményen edzünk annak érdekében, hogy összeálljon a csapat, és az eddig elvégzett munka alapján optimistán látom a helyzetünket. A játékosok mentalitásával meg vagyok elégedve, mindenki nagy odaadással teszi a dolgát, de még van miben előrelépnünk, így például a játékosok erőnléti állapotában is javulásra van szükség. Örülök, hogy egy világbajnoki résztvevő csapattal mérkőzhetünk meg, ez egy remek teszt lesz számunkra, Mianmar játékstílusa ráadásul hasonlít az első világbajnoki ellenfél, Észak-Korea stílusára, ezért különösen hasznos mérkőzés vár ránk.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest)
Székely György (Újbuda)
Bukrán Erik (Hull City)

Védők:

Osváth Attila (SZTK-Erima)
Kecskés Ákos (Atalanta)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Tamás Krisztián (Slavia Praha)
Marcsek Ákos (Vasas)
Talabér Attila (MTK Budapest)
Lenzsér Bence (Paksi FC)
Forgács Dávid (Atalanta)

Középpályások:

Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
Vida Máté (Vasas)
Berecz Zsombor (Vasas)
Nagy Ádám (FTC)
Németh Márió (Haladás)

Támadók:

Zsótér Donát (Puskás Akadémia)
Nagy Dominik (FTC)
Oláh László (Vasas Kubala Akadémia)
Koszta Márk (Budapest Honvéd)
Mervó Bence (Győri ETO)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS