U21: a hajrában fordítottak a skótok

2015. március. 29., 16:19   |    

U21: a hajrában fordítottak a skótok

U21-es válogatottunk Tatabányán játszott felkészülési mérkőzést a skót válogatott ellen.

Egy hét alatt a második magyar-skót összecsapásra került sor utánpótlás fronton, múlt vasárnap az U17-es válogatottak találkoztak egymással a Pancho Arénában Eb-selejtező mérkőzésen, csütörtökön pedig az U21-es csapatok mérkőztek meg felkészülési mérkőzésen. Az U21-es válogatott csak ősszel kezdi meg szerepését az Eb-selejtező csoportjában, addig külön készül az 1994-es és az U20-as világbajnokság előtt álló 1995-ös születésű korosztály, Tatabányán az előbbiek léptek pályára.

A találkozó első félidejében egyik csapat sem adta fel a szervezett védekezést, nem is találtak fogást egymáson a felek. Pontrúgásokból ugyan mindkét oldalon adódott egy-két lehetőség a kapuk előtt, de kijátszott akciók végén nem forogtak veszélyben a kapuk. A mezőnyben, labdabirtoklásban is kiegyenlített volt a játék, a gólnélküli első félidő után nehéz volt megmondani, melyik csapat kerekedhet a másik fölé a folytatásban.

A szünetben négy helyen változott a magyar válogatott összeállítása, és a skótok is hasonló számban frissítették együttesüket. A második félidőt mi kezdtük jobban, és a 62. percben sikerült megszereznünk a vezetést, egy pontrúgás után nem tudtak felszabadítani a skót a védők, a két perccel korábban beállt Szenes Bence pedig 15 méteről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A folytatásban nemcsak biztosan őriztük az előnyt, de egy-két kecsegtető helyzetet is kialakítottunk, ezek azonban kimaradtak. A skótok a hajrában átvették az irányítást, és a 85. percben addigi egyetlen helyzetüket gólra váltották, egy jobbról érkező beadást követően Lawrence Shankland érkezett a jobb kapufánál, és fejelt közelről a kapu túlsó oldalába (1-1). Két perccel később Shankland megszerezhette volna második gólját is, de Dániel Csaba védte a közeli fejest. A 91. percben már valóban megszerezte a vezetést Skócia: egy előreívelt labdát Shankland sodort közelről a kapuba, kialakítva az 1-2-es végeredményt.

- Még csak ismerkedem a játékosokkal, és ez a mérkőzés jó alkalom volt arra, hogy megnézzük, milyen teljesítményre képesek a kerettagok nemzetközi szinten - fogalmazott a mérkőzés után Robert Kilin, a magyar válogatott szakvezetője. - A skótok gyorsan, agresszíven játszottak, mi még nem mindig tudtuk felvenni ezt a ritmust és mentalitást, részben ennek tudható be, hogy ellenfelünk az utolsó öt percben fordítani tudott. A keretből sokan nem játszanak rendszeresen végig bajnoki mérkőzéseket, ezért fizikálisan nincs mindenki csúcsformában. Azt látom, hogy játéktudásban jók vagyunk, de agresszivitásban és mentális téren még sokat kell javulnunk, hogy elérjük az európai topcsapatok szintjét.

Magyarország-Skócia 1-2 (0-0)
Magyarország: Nagy Gergely (Dániel Csaba, 76.) - Eperjesi Gábor (Angyal Zsolt, 69.), Baki Ákos (Csató Martin, 69.), Szilvási Péter, Hangya Szilveszter (Jagodics Bence, 46.) - Kocsis Gergő, Márkvárt Dávid (Molnár Gábor, 46.), Lőrinczy Attila (Szenes Bence, 60.) - Bese Barnabás (Pesti Dávid, 46.), Novák Csanád (Ádám Martin, 46.), Sós Bence (Prosser Dániel, 60.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS