U21: a koncentrált játék lehet a kulcs a svédek ellen

2017. november. 09., 20:44   |    

U21: a koncentrált játék lehet a kulcs a svédek ellen

U21-es válogatottunk vasárnap kezdte meg a közös felkészülést soros Eb-selejtezőire Telkiben, a svédek elleni hazai, illetve a jövő keddi, ciprusi mérkőzésekre. A mieink dolgát sérülések nehezítették, a Szusza-stadiont jól ismerő két labdarúgó, a lila-fehérek jelenlegi támadója, Zsótér Donát és korábbi védője, Kecskés Ákos szereplése kérdéses a találkozón. Ha végül pénteken egyikük sem lép pályára, akkor is lehet olyan játékos a kezdőcsapatunkban, aki otthonosan mozog a Szusza Ferenc Stadionban: Sallói Dániel, az újpestiek korábbi támadója első meccsén kaphat szerepet az U21-es válogatottban, és kerettag Pávkovics Bence is, a klub jelenlegi védője (érdekesség egyébként, hogy a svédeknek is van újpesti kötődésű labdarúgójuk, az OTP Bank Ligában szereplő klub jelenlegi játékosa, Anton Salétros tagja a keretüknek). 

- A beilleszkedéssel nem volt gond, hiszen a legtöbb válogatottbeli csapattársamat már ismertem. Három éve tagja voltam az U18-es válogatott keretének, és néhány alkalommal pályára léphettem címeres mezben, ezekről az összetartásokról szép emlékeket őrzök - mondta a Sporting Kansas City támadója, Sallói Dániel az mlsz.hu-nak. - Tétmeccsen viszont még nem szerepeltem a válogatottban, bízom benne, hogy pénteken erre is sor kerül. Az U21-es válogatott eredményeit eddig is folyamatosan figyeltem, örülök, hogy jól kezdtük a selejtezőkört, remélem, hasonlóan folytatjuk, és ebben én is segíteni tudom majd az együttest. A svédeket kielemeztük, jó csapatuk van, de fegyelmezett, szervezett játékkal sikeresen zárhatjuk a holnapi találkozót. 

Péntek délután két veretlen csapat méri össze erejét a Szusza Ferenc Stadionban, a svédek három, a mieink két összecsapáson nem találtak legyőzőre a jelenlegi Eb-selejtező sorozatban. Michael Boris szövetségi edző a csütörtöki edzést követően az mlsz.hu-nak úgy fogalmazott: optimistán várja a mérkőzést, a játékosok jó munkát végeztek az elmúlt napokban, és mindenkiben nagy bizonyítási vágy dolgozik a találkozó előtt. 

- Ha a mérkőzésen is ugyanazzal a koncentrációval futballoznak fiataljaink, mint az edzéseken, akkor jó eredményt érhetünk el az erős svéd együttes ellen - így a szövetségi edző. 

A keret legfiatalabb tagja, Szoboszlai Dominik azt emelte ki, hogy a csapatnak akkor sem szabad rendezetlennél válnia, ha esetleg a svédek szereznek vezetést a mérkőzésen. 

A pénteken 17.00 órakor kezdődő mérkőzésre ingyenes a belépés.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS