U21: erős ellenfél, kevés hibázási lehetőség

2013. október. 08., 18:51   |    

U21: erős ellenfél, kevés hibázási lehetőség

U21-es válogatottunk csütörtökön 17 órától az ETO Parkban játszik Eb-selejtezőt az osztrák válogatottal.

A magyar és az osztrák válogatott is hat-hat ponttal áll selejtező csoportjában, de míg mi két meccsen két győzelmet (Albánia ellen idegenbe, Bosznia ellen itthon) szereztünk, addig csütörtöki ellenfelünk már három találkozón van túl.

A magyar válogatott egy évvel ezelőtt felkészülési meccsen mérkőzött meg az osztrákokkal, akkor Ausztria magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott. Azóta mindkét oldalon sokat változott az U21-es válogatott összetétele, Róth Antal szövetségi edző abban bízik, hogy az elmúlt egy évben sikerült eltüntetni a szóban forgó meccsen tapasztalt - jelentős - hátrányunkat.

- El kell ismerni, hogy azon a meccsen nem voltunk pariban az osztrákokkal, semmi esélyünk sem volt a győzelemre - mondta az mlsz.hu-nak Róth Antal. - Abban bízom, hogy az elmúlt egy évben közelebb kerültünk csütörtöki ellenfelünkhöz, ideális esetben teljesen el tudtuk tüntetni a két csapat közti különbséget. Az osztrákok akkor teljesen más kerettel álltak ki ellenünk, stílusjegyeiket azonban megőrizték, így hasznos tapasztalatot jelenthet az egy évvel ezelőtti vereség. Nekünk ez volt az utolsó vereségünk, azóta egyetlen meccsen sem kaptunk ki, most szeretnénk visszavágni azért az eredményért, és folytatni az aktuális veretlenségi sorozatot. Kielemeztük az összes eddigi tétmeccsüket, elmondható, hogy nem véletlenül kerültek a második kalapba a sorsolás előtt.

Az osztrákok Bosznia-Hercegovinában és Albániában már begyűjtötték a három pontot a selejtező sorozatban, a spanyoloktól azonban 6-2-re kikaptak hazai pályán. Róth Antal megnézte ez utóbbi mérkőzés felvételét is, és úgy véli, a végeredmény nem tükrözi a meccs képét.

- Csalóka a végeredmény, mert mezőnyben két hasonló erősségű csapat játszott. A spanyolok helyzetkihasználása egészen kiváló volt, gyorsan szereztek három gólt, onnantól viszont az osztrákok domináltak. Négy-kettőnél nagy helyzeteik voltak, végül a spanyolok szereztek gólt, és innen már nem tudott felállni Ausztria együttese. Az eredmény talán mást mutat, de ez a meccs is azt bizonyította, hogy az osztrákok remek csapattal rendelkeznek - így a szövetségi edző.

Ami a magyar válogatottat illeti: továbbra is jó hír, hogy a kerettagok jelentős része rendszeresen játszik NB I-es klubcsapatában, többen kulcsszereplők voltak hétvégén is, amit jelez, hogy összesen hat "U21-es gól" született az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

- Tíz forduló után már látszik, hogy kik azok, akiknek sikerült kiharcolniuk a rendszeres csapattagságot klubjukban - folytatta Róth Antal. - Örülünk, hogy sokan kapnak szerepet, mert ez a teljesítményünkre is pozitív hatással lesz, még ha egyelőre nem is mindenki képes kiegyensúlyozott formát mutatni a bajnokikon. Bízom benne, hogy az osztrákok elleni mérkőzésen hasonlóan játszunk majd, mint a bosnyákok elleni selejtező második félidejében. Ezúttal erősebb ellenfél vár ránk, kevesebb hibázásra lesz lehetőségünk, de ha a meccs kulcsmomentumaiból mi jövünk ki jobban, akkor jó eredményt érhetünk el csütörtökön.

A Magyarország-Ausztria Eb-selejtezőre (október 10., ETO Park, 17.00) ingyenes a belépés, a mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS