U21: kiküzdöttük a győzelmet a görögök ellen

2015. november. 16., 20:07   |    

U21: kiküzdöttük a győzelmet a görögök ellen

U21-es válogatottunk Kalmár Zsolt és Bese Barnabás találataival 2-1-re legyőzte Görögországot a két csapat gyirmóti Eb-selejtezőjén.

A magyar válogatott az egészségügyi és eredményességi szempontból is balul sikerült múlt heti, izraeli mérkőzése után máris javíthatott, idei utolsó Eb-selejtezőjén Görögországot fogadta Gyirmóton. Robert Kilin szövetségi edző négy helyen változtatott a kezdőcsapatán a négy nappal ezelőtti mérkőzéshez képest, Gera Dávid, Mervó Bence, Kecskés Ákos és Bese Barnabás került be az együttesbe.

Az első magyar lehetőségre az 5. percig kellett várni, egy látványos jobb oldali támadás végén Mervó Bence elől szögletre mentettek a vendégek. A folytatásban a görögök tettek szert labdabirtoklási fölényre, és alakítottak ki helyzeteket, a 12. percben például Funtas fejesét paskolta szögletre Nagy Gergely.

A magyar válogatott játékát az első negyedóra után meglehetősen sok pontatlanság jellemezte, körülményesen építgettük a támadásainkat, könnyű passzokat rontottuk, labdákat adtunk el, ez mind a görögök malmára hajtotta a vizet. A pontrúgásainkban sem volt kellő veszély, a vendégek egészen a hajráig veszélyesebben futballoztak. De mindez belefért, mert a 45. percben, első komoly lehetőségünkből megszereztük a vezetést: Mervó Bence szerzett labdát a görög 16-os előterében, egyből kitette a balösszekötő helyén beinduló Kalmár Zsoltnak, aki a lehető legjobb megoldást választotta, 13 méterről, a kifutó kapus fölött a kapu bal felső sarkába helyezett (1-0).

1116_U21HUNGRE6|


A második félidőt jobban kezdtük, kevesebb volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkban, elmaradtak a görög lehetőségek. Sőt, az 54. percben előttünk adódott helyzet, Kalmár a 16-os bal sarkától ívelt kapura, Kapino kapus a bal felső sarok elől ütötte szögletre a labdát. A félidő közepére valamelyest visszaesett a játékunk, a görögök tettek szert mezőnyfölényre, és a 75. percben sikerült egyenlíteniük: Bese Barnabás szabálytalankodott a 16-osunkon belül, a megítélt büntetőt Ioannidis értékesítette magabiztosan (1-1).

Nem sokáig volt döntetlen az állás, a 78. percben visszaszereztük a vezetést, Sallai Roland ívelt a jobb oldalról, szabadrúgásból a kapu elé, a védőjéről leváló Bese fejesét még védte a kapus, de a magyar jobbhátvéd a kipattanót két lépésről a léc alá vágta (2-1). A hajrában a görögöknek volt ugyan egy-két veszélyes távoli lövésük, de a második góljukat nem tudták megszerezni, így a mieink, ha nem is szép játékkal, de nagyot küzdve mindhárom pontot begyűjtötték.

- A mai napon csapatként győztük le Görögországot, a mutatott szervezettséggel és a fegyelmezettséggel elégedett vagyok. A játékstílusunk nem mindig tetszett, az alapokban sok fejlődni valónk van, elsősorban a technikai képzettségben és a sebesség terén. Az elkövetkező időszakban elsősorban ezeken a területeken fogunk dolgozni – mondta Robert Kilin szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Görögország 2-1 (1-0)
Magyarország: Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) - Bese Barnabás, Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Hangya Szilveszter - Forgács Dávid (Varga Szabolcs, 61.), Kocsis Gergő - Gera Dániel, Sallai Roland (Bobál Dávid, 82.), Kalmár Zsolt - Mervó Bence
Gólszerző: Kalmár a 45., Bese a 78., ill. Ioannidis a 75. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS