U21: közel tizenötezren segítik a spanyolokat

2013. október. 13., 18:45   |    

U21: közel tizenötezren segítik a spanyolokat

A Róth Antal vezette U21-es válogatott hétfőn este közel telt ház előtt lép pályára az Eb-címvédő spanyolok otthonában Európa-bajnoki selejtezőn.

A spanyolok három forduló után kilenc, a mieink ugyanennyi meccs után hat ponttal állnak Eb-selejtező csoportjukban. Az első egymás elleni meccsünket hétfőn 22.00 órakor rendezik Cartagenában, a város 15 ezres stadionjában. Az előzetes jegyértékesítés alapján a szervezők 14 ezer szurkolóra számítanak, az idei Európa-bajnoki cím és a selejtező sorozat remek kezdése után óriási az érdeklődés a spanyol fiatalok meccsei iránt.

A jelenlegi spanyol keretben több U21-es Európa-bajnok is szerepel, így a spanyol élvonalban már meghatározó játékosként számon tartott Daniel Carvajal, Iker Muniain, Álvaro Morata vagy Pablo Sarabia. Egyébként a Real Madridban focizó Carbajal és Morata mellett az Evertonban szereplő szélső, Gerard Deulofeu a helyi kedvenc, a városban mindenki e játékosok pályára lépéséről beszélt a mieinknek.

Miután a spanyol szövetség illetékeseinek elmondása alapján a cartagenai pálya talaja nem kifogástalan, így a meccs előestéjén nem a stadionban, hanem a közeli La Manga-i edzőközpontban edzett a csapat (ez a Norvég Labdarúgó-szövetség tulajdona, és itt tartják a hagyományos téli utánpótlás felkészülési tornákat, amelyre a magyar válogatott is rendszeresen meghívást kap). Az edzésen szinte nyári melegben, 26 fokban gyakoroltak játékosaink, a szakmai stáb minden kerettagra számíthat hétfőn este. Róth Antal szövetségi edző ma este 20.30-kor tartja taktikai értekezletét, itt elemzi ki a játékosok számára a sztárokat felvonultató spanyol válogatott játékát.

- A spanyol válogatott kiemelkedő képességű csapat, ezt mindenki tudja - mondta a vasárnapi edzés előtt az mlsz.hu-nak Holman Dávid, a Ferencváros középpályása. - A keretük tagjai az utánpótlás-válogatottak sikereivel és a spanyol bajnokságukban is letették a névjegyüket, sztárként kezelik őket saját hazájukban. Éppen ezért nem csak a tizenötezer ember várja izgatottan a holnapi meccset, hanem mi is, én például kimondottan szívesen futballozom jó csapatok ellen. Nagyot kell küzdenünk és hideg fejjel, okosan kell játszanunk. Még az is elképzelhető, hogy - stílusukból adódóan - elől több helyet hagynak nekünk támadóknak, mint a roppant szervezetten, erőszakosan futballozó osztrákok. Minden kis helyzetet meg kell ragadnunk, bízom benne, hogy sikerül többször veszélyeztetni a kapujukat. Egy biztos, mindent megteszünk a jó eredmény érdekében, de erre szükség is lesz, hiszen klassziscsapattal találkozunk, amely erejét jól mutatja, hogy egy hónapja hat gólt szerzett a bennünket legyőző osztrákok ellen.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS