U21: Óriási az érdeklődés a magyarok iránt Lengyelországban

2016. szeptember. 06., 00:49   |    

U21: Óriási az érdeklődés a magyarok iránt Lengyelországban

Közel tízezer szurkoló, számos játékosmegfigyelő és a lengyel klubok képviselői is ott lesznek a stadionban a vendéglátók szerint.

A 2017-es férfi U21-es Európa-bajnokságot Lengyelország rendezi majd, a magyar csapat pedig a házigazdák meghívására érkezett az országba, hogy felkészülési meccset játsszon a hazai korosztály legjobbjaival.

A magyar csapat vasárnap kora este szállt le Varsóban, majd közel kétórás buszozás után foglalta el a szállását Lublinban – a jövő évi U21-es Eb egyik helyszínén.

reptér|A játékosok a reptérről üzentek a családtagoknak, hogy minden rendben, majd folytatódott az utazás Michael Boris válogatottja 16 mezőnyjátékossal és két kapussal érkezett, a sérült Gera Dániel (MTK) nem utazhatott a többiekkel.

A meccstaktikánk már kész

A hétfői program közös sétával és az óváros megtekintésével indult volna, ám a zuhogó esőben erre végül nem került sor, a szállásán pihent a csapat. Ebéd előtt félórás taktikai értekezlet következett, amelyen Michael Boris egy negyedórás videó segítségével mutatta be a lengyel csapat stílusát, majd pontról pontra ismertette, mit vár csapatától támadásban és védekezésben.

A magyar válogatott hivatalos edzésére a kora esti órákban került sor a meccs helyszínén. A jövendő Eb-házigazda Lublin Aréna nagyságrendileg egymilliárd forintból épült fel 2014-ben, a minden igényt kielégítő, 15 ezer fős stadion jelenleg a negyedosztályú Motor Lublin és a KS Lublinianka otthona.

A vendéglátók semmit sem bíztak a véletlenre, pontosan teljesítették a magyar csapat kéréseit, és odafigyeltek a részletekre is. Az edzésen labdaszedő gyerekek segítették a csapat munkáját, ami nem mindennapos: a franciaországi Eb-tréningeken Bernd Storck válogatottja például magának szedte a labdát, de emellett a lengyel házigazdák arra is figyeltek, hogy a stadion kivetítőin köszöntsék a magyarok fiatalokat.

Lublin2| Egyre szorosabb a két ország kapcsolata

Nem véletlen a készülődés, Lengyelországban az emberek megőrülnek a fociért, és a szövetség is egyre profibban működik. Ami tanulható a labdarúgásból és annak szervezéséből, azt megpróbáljuk megvalósítani. A magyarok elleni meccsre legalább 8000 nézőt várunk, de az is lehet, hogy többen kilátogatnak majd. A két ország labdarúgásának kapcsolata egyre szorosabb, sok a magyar légiós az Ekstraklasában is. Biztos vagyok benne, hogy a lelátón számos játékosmegfigyelő is helyet foglal majd a klubok képviselői mellett. Ráadásul minden ehhez hasonló, rangos esemény kiváló tapasztalat a jövő évi U21-es Eb-rendezés előtt – mondta el az mlsz.hu-nak a lengyel válogatott csapatmenedzsere.

Szokatlan, de nem rossz a labda

Az edzésen a csapat kimondottan a keddi mérkőzéstaktikát gyakorolta, és a játékosok szinte végig labdás feladatokat hajtottak végre. Szükség is volt rá: a meccset egy új típusú, FIFA-minősített labdával játsszák majd a csapatok.

Teljesen más, mint az a labda, amit például az Eb-n láthattunk, nehezebb, és talán keményebb is. Szokni kell, az biztos, de nem ezen múlik majd a meccs – mondta róla Szilvási Péter, a Debrecen és az U21-es válogatott középső védője, míg Andrusch József, a csapat kapusedzője dicsérte a labdát, mondván, nem szitál, nem repül össze-vissza, így aztán nem kergeti őrületbe a kapusokat.

A magyar válogatott kedden már nem tart edzést, közös séta, majd egy utolsó megbeszélés szerepel a programban a 17.30-kor kezdődő felkészülési meccs előtt.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest), Horváth Dániel (Győri ETO).

Védők: Bobál Dávid (Budapest Honvéd), Forgács Dávid (Ancona), Lenzsér Bence (Paks), Polgár Kristóf (Szombathelyi Haladás), Osváth Attila (Vasas), Szilvási Péter (DVSC), Szivacski Donát (Vasas), Tamás Krisztián (Spezia).

Középpályások és csatárok: Cseke Benjámin (Újpest), Géresi Krisztián (Videoton FC), Madarász Márk (Gyirmót FC Győr), Márkvárt Dávid (PFLA), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Varga Szabolcs (MTK), Zsótér Donát (Budapest Honvéd).

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS