UEFA Futsal Cup: a cseh bajnok ellen kezd az ETO

2015. november. 10., 11:13   |    

UEFA Futsal Cup: a cseh bajnok ellen kezd az ETO

Kedden kezdi meg az UEFA Futsal Cup elitkörét a Rába ETO, a győriek 19 órától lépnek pályára a cseh EP Chrudim ellen a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Az ETO sikeresen vette az UEFA Futsal Cup csoportküzdelmeit, a fehérorosz Lidselmash Lida mögött, de a horvát Nacional Zagrebet és az angol Baku Unitedet megelőzve jutott tovább az elitkörbe. Itt már a Final Fourba jutás a tét, a Rába-partiak dolgát könnyíti, hogy az UEFA az egyik házigazdának választotta a magyar bajnokot. Az ETO első ellenfele a cseh EP Chrudim, majd az orosz Ugra Yugorsk, végül pedig a címvédő Kairat Almaty lesz. A csoportokban körmérkőzéseket játszanak, és a csoportelső jut tovább a Final Fourba, melyet április végén rendeznek meg.

A Rába ETO és a válogatott egyik kulcsembere, Harnisch Ákos szerint nem a Győr a csoport favoritja, de a játékosok mindent megtesznek a sikeres szereplés érdekében.

- Az első meccs nagyon fontos, mert a cseh csapat papíron hasonló szinten van mint mi, és ha itt jó eredményt érünk el, az a folytatásra plusz erőt adhat. Szeretnénk három pontot gyűjteni kedden, hiszen a két utána következő meccsen nem mi vagyunk az esélyesek. Az Ugra és a Kairat szerintem közel azonos szinten vannak, nem kell őket bemutatni, úgyhogy ez a két meccs lesz talán a legnehezebb számunkra. Mindent megteszünk, amit lehet, de a kazahok és az oroszok a csoport favoritjai - mondta Harnisch Ákos az mlsz.hu-nak.

Az elitkör csoportbeosztása:

A csoport (Torrejón de Ardoz): Inter FS (spanyol)*, Lidselmash Lida (bolgár), Kremlin Bicêtre United (francia), Dobovec (szlovák)

B csoport (Giovanni Paolo II): Tulpar Karagandy (kazah), Pescara (olasz)*, Halle-Gooik (belga), Zelezarec Skopje (macedón)

C csoport (Magvassy Sportcsarnok): Kairat Almaty (kazah, címvédő), Ugra Yugorsk (orosz), EP Chrudim (cseh), Rába ETO*

D csoport (Zimný štadión): Ekonomac Kragujevac (szerb), Slov-Matic Bratislava (szlovák)*, SL Benfica (portugál), Lokomotiv Kharkiv (ukrán)

* házigazda

A "C" csoport programja:

November 10.

16.00 Kairat Almaty - Ugra Yugorsk
19.00 Rába ETO - EP Chrudim

November 11.

16.00 EP Chrudim - Kairat Almaty
19.00 Rába ETO - Ugra Yugorsk

November 13.

15.30 Ugra Yugorsk - EP Chrudim
18.00 Kairat Almaty - Rába ETO

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS