UEFA Futsal Cup: a horvát bajnok ellen nyert az ETO

2015. szeptember. 30., 17:54   |    

UEFA Futsal Cup: a horvát bajnok ellen nyert az ETO

Az UEFA Futsal CUP csoportkörének második játéknapján a Rába ETO 5-4-re legyőzte a Nacional Zagreb együttesét.

Kedden vette kezdetét az UEFA Futsal CUP csoportköre. A magyar bajnok Rába ETO csoportjában az angol Baku United, a fehérorosz Lidselmash és az előselejtező C-csoportjának győztese – a horvát MNK Nacional Zagreb szerepel. A forduló első mérkőzésén, a Zagreb 5-4-re legyőzte a Baku Unitedet, míg a győriek egy rendkívül szoros mérkőzésen 4-3-ra alulmaradtak a fehérorosz Lidselmash ellen.

A második játéknapon a három pontos horvát bajnok Nacional Zagreb volt a Rába ETO ellenfele. Az első félidőt remekül kezdte a magyar bajnok, és Dróth Zoltán találatával már a 3. percben megszerezte a vezetést. A Rába-partiak nem vettek vissza a lendületből, Juanra révén már két gól volt a csapatok között, majd jött a grúz Fumasa magánszáma: az ETO légiósa egy perc alatt kétszer is betalált. Ezt követően felébredtek a horvátok: Tihomir Novak a 13. és 14. percben is gólt szerzett, így életben tartotta a vendég reményeket, de Juanra még a félidő vége előtt ismét betalált (5-2).

A második játékrészben próbálta visszahozni a mérkőzést a Zagreb, a vendégek Vedran Matosevic és Borko Surudzic révén felzárkóztak egy gólra, és a félidő derekán egalizálhattak volna, de Mladen Kocic büntetőjét Matkovics Gábor hárította. A hajrában a Zagreb több nagy helyzetet - és még egy büntetőt - is kihagyott, igaz, az ETO is eldönthette volna a meccset, ám újabb gól már nem született, a magyar csapat fontos három pontot szerzett. A győriek ezzel a győzelemmel életben tartották a továbbjutási reményeiket, a második hely megszerzéséhez a selejtezőcsoport harmadik fordulójában az első két meccsét elveszítő angol Baku United elleni összecsapást kell sikerrel venniük.

Rába ETO-Nacional Zagreb 5-4 (5-2)
Rába ETO: Matkovics Gábor - Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Juanra
Cserék: Tóth Gyula, Alasztics Marcell, Alex, Gabriel Rick, Amrani Fouad, Fumasa, Sáhó Kristóf, Michal Seidler Tomáš Drahovský
Gólszerzők: Dróth Zoltán a 3., Juanra 5., 17, Fumasa 9., 9, illetve Tihomir Novak 13., 14., Vedran Matošević 26., Borko Surudžić 28.

A hat csoport mindegyikéből az első két helyezett jut be az elitkörbe, amelynek a címvédő kazah Kajrat Almati, valamint a spanyol Inter FS, a kazah Tulpar Karagandi és a szerb Ekonomac Kragujevac kiemeltként lesz a résztvevője.

A további program:

2015. október 2. péntek
16:30 Nacional Zagreb-Lidselmas
19:00 Baku United FC-Rába ETO

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS