UEFA Futsal Cup: erős ellenfeleket kapott az elitkörben az ETO

2015. október. 14., 15:43   |    

UEFA Futsal Cup: erős ellenfeleket kapott az elitkörben az ETO

A győriek november 10-15. között a kazah Kairat Almaty, az orosz Ugra Yugorsk és a cseh EP Chrudim ellen lépnek pályára az UEFA Futsal Cup küzdelmeiben a Magvassy Sportcsarnokban.

A Rába-partiak sikeresen vették az UEFA Futsal Cup csoportküzdelmeit, a fehérorosz Lidselmash Lida mögött, de a horvát Nacional Zagrebet és az angol Baku Unitedet megelőzve jutottak tovább az elitkörbe. A következő fordulóban már a Final Fourba jutás a tét, a győriek dolgát könnyítik, hogy az UEFA az egyik házigazdának választotta a magyar bajnokot. Az október 14-i nyoni sorsoláson a Main Round csoportgyőztesei közül az orosz Ugra Yugorskot és a cseh EP Chrudimot kapta a magyar bajnok, míg a kiemeltek közül a címvédő kazah Kairat Almaty lesz az ellenfele. A csoportokban nem kaphatott egy csapat sem olyan ellenfelet, amellyel a Main Round során már találkozott, valamint további kikötés volt, hogy orosz együttes nem kerülhetett össze ukrán ellenféllel. A csoportokban körmérkőzéseket játszanak, és a csoportelső jut tovább a Final Fourba, melyet április végén rendeznek meg.

A Rába ETO és a válogatott egyik kulcsembere, Dróth Zoltán szerint kaphatott volna könnyebb ellenfeleket a csapat, de a hazai pálya nagy előny lesz a mérkőzéseken.

- Természetesen figyelemmel követtem a sorsolást, reménykedtem, hogy szerencsésebben alakul, de nem így lett. Megkaptuk a többszörös BL-győztes Kairat Almatyt, valamint a szintén Final Four-esélyes orosz és cseh bajnokot. Úgy érzem, hogy a kazah és az orosz ellenfelünk a legesélyesebb a továbbjutásra. A cseheket ismerjük a legjobban, hiszen már többször játszottunk ellenük, legutóbb nyáron a Mitropa Kupán 1-1-re végeztünk. Nem lesz egyszerű, de természetesen nagy előny, hogy hazai pályán játszunk, a szurkolók sokat segíthetnek nekünk. Nem megyünk ki feltartott kézzel, de nem mi vagyunk a mérkőzések esélyesei - mondta Dróth Zoltán az mlsz.hu-nak.

Az elitkör csoportbeosztása:

A csoport (Torrejón de Ardoz): Inter FS (spanyol)*, Lidselmash Lida (bolgár), Kremlin Bicêtre United (francia), Dobovec (szlovák)

B csoport (Giovanni Paolo II): Tulpar Karagandy (kazah), Pescara (olasz)*, Halle-Gooik (belga), Zelezarec Skopje (macedón)

C csoport (Magvassy Sportcsarnok): Kairat Almaty (kazah, címvédő), Ugra Yugorsk (orosz), EP Chrudim (cseh), Rába ETO*

D csoport (Zimný štadión): Ekonomac Kragujevac (szerb), Slov-Matic Bratislava (szlovák)*, SL Benfica (portugál), Lokomotiv Kharkiv (ukrán)

* házigazda

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS