UEFA Futsal Cup: szoros vereséggel kezdett az ETO

2015. szeptember. 29., 20:21   |    

UEFA Futsal Cup: szoros vereséggel kezdett az ETO

A magyar bajnok Rába ETO a fehérorosz Lidselmash elleni 4-3-as vereséggel kezdte az UEFA Futsal Cup csoportkörét.

Egy év szünet után a Rába ETO harmadszor vehetett részt házigazdaként az UEFA Futsal Cup csoportkörének küzdelmeiben. A magyar bajnok csoportjában az angol Baku United, a fehérorosz Lidselmas és az előselejtező C-csoportjának győztese – a horvát MNK Nacional Zagreb szerepel. A forduló első mérkőzésén, a csoport másik találkozóján a Zagreb 5-4-re legyőzte a Baku Unitedet. Rögtön ezután a mérkőzés után következett a Rába ETO, melynek ellenfele a Lidselmas volt.

A Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezett találkozón jobban kezdett a Rába ETO, és sikerült megszereznie a vezetést: az 5. percben egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdát a bal oldalról Amrani Rahmouni lőtte a fehérorosz kapuba (1-0). A folytatásban szinte azonnal egyenlített az ellenfél, Dmytro Ivanov vette be Tóth Gyula kapuját (1-1). Ezután kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de ismét a fehéroroszok örülhettek, megint Dmytro Ivanov szerzett gólt, most a kapunktól jobb oldalra, kisodródva, éles szögből lőtt a hosszúba (1-2). Az első félidő további részében a győriek domináltak, több ígéretes próbálkozásuk is akadt, ám Andrei Golovnyov kapus nem hibázott, így az eredmény változatlan maradt, a Lidselmas ment előnnyel a szünetre.

A második játékrészben ismét a Rába-partiak kezdtek jobban, és sikerült kiegyenlíteniük: a 23. percben Juanra lőtt tíz méterről, jobblábas, megpattanó lövése pedig utat talált a Lidselmas hálójába (2-2). A 27. percben nagy helyzet akadt a magyar bajnok előtt: a végig agilis Dróth Zoltán tizenkét méterről eleresztett lapos lövését védte a fehéroroszok hálóőre. Sorra dolgozta ki a helyzeteket az ETO, a 30. percben Dróth Zoltán a kapufát találta telibe. A 31. percben váratlanul betalált a Lidselmas, Aleksei Chekhovski lőtt gólt (2-3). A 36. percben sikerült ismét kiegyenlíteni, Dróth Zoltán lőtt a hálóba (3-3). Sajnos a hajrában nem sikerült megtartani az eredményt, egy gyors támadást követően Aleksei Chekhovski talált be ismét (3-4), kialakítva a végeredményt. Az ETO jól játszott a mérkőzésen, több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, ám végül a hajrában jobban koncentrált a Lidselmas, így a csoportkör első fordulóját a fehérorosz együttes zárta három ponttal.

Rába ETO-Lidselmas 3-4 (1-2)
Rába ETO: Tóth Gyula - Lódi Tamás, Alex, Dróth Zoltán, Juanra
Cserék: Matkovics Gábor, Alasztics Marcell, Harnisch Ákos, Gabriel Rick, Amrani Fouad, Fumasa, Sáhó Kristóf, Michal Seidler Tomáš Drahovský
Gólszerzők: Amrani Rahmouni 6., Juanra 23., Dróth Zoltán 36., illetve Dmytro Ivanov 6., 10., Aleksei Chekhovski 31.,38.

A hat csoport mindegyikéből az első két helyezett jut be az elitkörbe, amelynek a címvédő kazah Kajrat Almati, valamint a spanyol Inter FS, a kazah Tulpar Karagandi és a szerb Ekonomac Kragujevac kiemeltként lesz a résztvevője.

A további program:

2015. szeptember 30. szerda
15:30 Lidselmas-Baku United FC
17:45 Rába ETO-Nacional Zagreb

2015. október 2. péntek
16:30 Nacional Zagreb-Lidselmas
19:00 Baku United FC-Rába ETO
[galleryRel id="100973|Futsal Cup: Rába ETO-Lidselmash]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS