UEFA Futsal Cup: veretlenül zárt a Rába ETO

2012. október. 14., 19:37   |    

UEFA Futsal Cup: veretlenül zárt a Rába ETO

A magyar bajnok közel járt az óriási meglepetéshez az UEFA Futsal Cup elitkörében.

A Rába ETO egy győzelemmel és két döntetlennel a második helyen zárta az UEFA Futsal Cup négyes döntőjébe jutásért rendezett elitkör grúziai csoportját. A győriek a világ legjobb csapatai közé sorolt Benfica elleni 3-3-as döntetlen után 2-2-t játszottak a házigazda Iberia Starral, majd a vasárnapi utolsó játéknapon 3-2-re legyőzték az olasz Luparensét.

A zárómeccsen az olaszok szereztek vezetést a 3. percben, de Fábio Aguiar másodpercekkel később egyenlített, majd a második játékrész elején előnyhöz juttatta a magyar bajnokot. A Luparense a 30. percben 2-2-re alakította az állást, de Garrido Luque találatára már nem érkezett válasz, a győriek ezzel nyerték 3-2-re a meccset. Az ETO nagyszerűen szerepelt az elitkörben, jóval magasabban jegyzet riválisokat előzött meg úgy, hogy egyik ellenfél sem tudta legyőzni.

A csoport másik összecsapásán az Iberia Star 7-4-re legyőzte a Benficát, és ezzel megnyerte a csoportot. A grúzok mellett a Barcelona, az orosz MFK Dinamo és a kazah Kairat Almaty jutott a sorozat négyes döntőjébe.

Rába ETO - Luparense 3-2 (1-1)
Gólszerző: Fábio Aguiar 3., 22., Garrido Luque 37., ill. Pedotti 3., Abdala 30.

A csoport végeredménye:

1. Iberia Star 7 pont
2. Rába ETO 5 pont
3. Benfica 4 pont
4. Luparense 0 pont

 

(fotó: etofutsal.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS