UEFA Futsal CupGólzáporos döntetlennel kezdett a Rába ETO

2010. szeptember. 27., 18:00   |    

UEFA Futsal CupGólzáporos döntetlennel kezdett a Rába ETO

Az UEFA Futsal Cup csehországi selejtezőkörének első mérkőzésén a Rába ETO 5-5-ös döntetlent játszott a grúz Iberia Star Tbilisi csapatával. A magyar bajnok kedden a cseh Era-Pack Chrudim gárdájával mérkőzik.

A Rába ETO kezdte jobban a grúz bajnok elleni találkozót, a magyar csapat több ígéretes helyzetet is kialakított az első játékrészben. Előbb a 2. percben Lódi Tamás egy csellel tisztára játszotta magát, majd lőtt, a védők a gólvonalon tisztáztak, majd a 6. percben Dróth Zoltán lövése jelentett komoly veszélyt a Tbilisi kapuja előtt. A magyar helyzetek ellenére a 7. percben a grúz csapat szerzett előnyt, Dzabiradze lövése után Balázs Zoltán még bravúrral hárított, azonban a kipattanót Silva Santos könyörtelenül vágta a kapuba (1-0). A grúzok a gól után lendületbe jöttek, a Rábának időkérésre volt szüksége, hogy rendezze a sorokat. Az utolsó percben Neris és Lódi is egyenlíthetett volna, hatalmas lehetőségek maradtak ki a félidő hajrájában.

A második játékrészben beindult a gólgyártás, Silva Santos duplázta meg a Tbilisi előnyét (2-0), majd a 28. percben Dróth révén szépített az ETO (2-1). Egy perc múlva Altunashvili szöglet után vette be a magyar kaput (3-1), a 32. percben viszont Harnisch Ákos felhozta egy gólra a győri együttest (3-2). Moreno szabadrúgásból egyenlített (3-3), sőt a 36. percben már vezetett is a magyar csapat, Lódi is betalált a grúz hálóba (3-4). Rögtön a középkezdés után újra egyenlő volt az állás, Da Silva alakította 4-4-re az eredményt. Két perccel a vége előtt Dróth második találatával közel került a győzelemhez a Rába (4-5), de a vészkapussal játszó grúz csapat Xavier révén a 39. percben kialakította az 5-5-ös végeredményt.

A Rába ETO következő ellenfele kedden 19.30 órakor a házigazda Era-Pack Chrudim csapata lesz.


Iberia Star Tbilisi - Rába ETO 5-5
Gólszerző: Silva Santos (2), Altunashvili, Da Silva, Xavier illetve Dróth (2), Harnisch, Moreno, Lódi
Kiállítva: Silva Santos

Tbilisi: De Oliveira – De Barros, Xavier, Silva Santos, Da Silva. Csere: De Meto, Altunashvili, Dzabiradze. Edző: Oleg Solodovnyik.
Rába ETO: Balázs Zoltán - Madarász János, Lódi Tamás, William Neris, Fouad Amrani. Csere: Dróth Zoltán, Diego Moreno, Gyurcsányi Zsolt, Harnisch Ákos. Edző: Paco Araujo.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS