UEFA Ifjúsági Liga - Döntetlent játszott idegenben a Honvéd-MFA

2017. szeptember. 27., 20:22   |    

UEFA Ifjúsági Liga - Döntetlent játszott idegenben a Honvéd-MFA

A Budapest Honvéd-MFA U19-es labdarúgócsapata 2–2-es döntetlent játszott a montenegrói Sutjeska Niksic otthonában az UEFA Ifjúsági Ligában, a bajnoki ág első fordulójának szerdai első mérkőzésén.

A magyar csapat Bíró Ákos és Stoiacovici Dávid révén a második félidőben már két góllal vezetett, de a hazaiak három percen belül egyenlítettek. 

A visszavágót október 18-án rendezik a Bozsik Stadionban. Továbbjutás esetén a kispestiek a Kajrat Almati (kazah)–FK Krasznodar (orosz) párharc győztesével játszanak. 

A felnőtt BL főtábláján szereplő 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vesz az Ifjúsági Liga küzdelmekben, így került a mezőnybe a kispestiek korosztályos együttese. 

A főtáblás gárdák fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

Eredmény, bajnoki ág, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Sutjeska Niksic (montenegrói)–Bp. Honvéd-MFA 2–2 (0–1)
Gól: Bíró (20.), Stoiacovici (62.), illetve Becirovic (69.), Marusic (72.)

Budapest Honvéd-MFA: Berla – Falusy, Temesvári, Bence, Nagy G. – Bodrogi, Szabó P. (Cseh 57.), Kovács N., Bíró (Szendrei 70.) – Májer (Szeles 89.), Stojacovici


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS