UEFA Régió Kupa: A csoportelsőségért játszunk szombaton

2010. szeptember. 03., 10:16   |    

UEFA Régió Kupa: A csoportelsőségért játszunk szombaton

Második mérkőzését is megnyerte amatőr válogatottunk az UEFA Régiók Kupája hazai rendezésű selejtezőtornáján. A mieink az örmények együttesét győzték le 2-1-re, a csoportgyőzelemhez, és egyben a továbbjutáshoz, az utolsó játéknapon, szombaton az izraeli gárda ellen is meg kell szereznünk a három pontot.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) idén hetedik alkalommal rendezi meg az amatőr labdarúgók számára létrehozott UEFA Régió Kupát, amelyen a magyar amatőr válogatott is részt vesz. A hazánkat képviselő együttes túl van második selejtező-mérkőzésén is, Sopronban 2-1-es győzelmet aratott az örmény együttes ellen.

Az NB III-as Duna-csoport legjobbjaira épülő csapat a Tóth Jenő - Szauter István, Rétsági Ákos, Kovács Zsolt (Tóth Dániel a 35. percben), Dallos Gábor - Flórián Ádám, Németh Gábor (Páli Krisztián az 53. percben), Böcskör Zsolt - Mészáros Dániel, Marosvölgyi Tamás (Szabados Tamás a 70. percben), Fábián Imre összeállításban lépett pályára, és 2-0-ás félidőt követően 2-1-es győzelmet aratott, mindkét találatunkat Flórián Ádám érte el.

- Felemás meccset játszottunk, hiszen az első félidőben magabiztosan vezettünk, és több gólszerzési lehetőséget el is puskáztunk. A második játékrészben egy védelmi kihagyás után első helyzetéből szépített az ellenfél, és a gól megzavarta a csapatot, csak hosszabb idő után sikerült rendezni a sorokat. A szoros eredmény ellenére sikerünk jogosságához nem fér kétség, ám miután elszalasztottuk a nagy különbségű győzelmet, utolsó mérkőzésünkön, az izraeli együttes ellen mindenképpen győznünk kell a továbbjutáshoz - nyilatkozta a találkozó után Króner Péter, az amatőr válogatott szakvezetője.

A csoport másik csütörtöki mérkőzését Izrael 2-0-ra megnyerte a románok ellen.

A csoport állása két forduló után:

1. Izrael 6 pont (7-0)
2. Magyarország 6 pont (6-2)
3. Románia 0 pont (1-6)
4. Örményország 0 pont (1-7)


A további program:

szeptember 4., szombat
Románia - Örményország 16.30, Bük
Izrael - Magyarország 16.30, Sopron


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS