Új edző mutatkozik be Fehérváron, örökrangadó az MTK-pályán

2022. február. 18., 13:32   |    

Új edző mutatkozik be Fehérváron, örökrangadó az MTK-pályán

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga 21. fordulóját. A programban szerepel az örökrangadó. Michael Boris, a MOL Fehérvár új edzője az Újpest ellen mutatkozik be.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAPEST HONVÉD
(Péntek, Mezőkövesd, Városi Stadion, 20.00)
Mind a két csapat értékes győzelmet aratott az előző fordulóban. A Mezőkövesd Debrecenben lezárta hosszú nyeretlenségi sorozatát. Hazai pályán kevésbé jó a közelmúlt mérlege, a csapat a legutóbbi négy bajnokiján csupán egy pontot szerzett. A Honvéd a MOL Fehérvár legyőzésével javított helyzetén. A kispestieknek az idegenbeli mérlege gyengébb, a legutóbbi hat mérkőzésből ötöt elveszített.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC
(Szombat, Kisvárda, 14.45)
A harmadik helyen álló Kisvárda a bajnokságban még nem veszített Erős Gábor irányításával. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot szerzett az OTP Bank Ligában. A Paks legutóbb kikapott a Gyimóttól, de a legutóbbi két idegenbeli bajnoki mérkőzését, összesen hét gólt szerezve, megnyerte. A zöld-fehérek még soha nem nyertek az élvonalban Kisvárdán.

GYIRMÓT FC GYŐR–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)
A Gyirmót az egyedüli százszázalékos csapat az OTP Bank Liga tavaszi mérkőzésein, háromból háromszor nyert, kétszer idegenben. A klub élvonalbeli történetének legjobb időszaka a mostani. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén nem kapott gólt. A ZTE mérlege két vereség és egy győzelem eddig tavasszal, legutóbb vendégként, az MTK ellen győzni tudott.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)
Örökrangadót játszanak a Józsefvárosban. A két csapat a mostani bajnoki szereplés alapján sincsen azonos súlycsoportban, de érdekes, hogy a legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésükből három döntetlenre végződött. Az MTK otthon, az Újpest legyőzése óta, a legutóbbi három mérkőzését elveszítette. A Ferencváros az utolsó 2021-es és az első 2022-es idegenbeli bajnokiját elveszítette, de azóta kétszer is győzött.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 15.30)
A Puskás Akadémia az előző fordulóban elveszítette az első helyét, miután otthon kikapott az MTK-tól. Előtte szeptember 12. óta veretlen volt pályaválasztóként az OTP Bank Ligában. A DVSC legutóbb idegenben értékes győzelmet aratott vendégként a MOL Fehérvár ellen, de utána súlyos vereséget szenvedett a Nagyerdei Stadionban a Mezőkövesdtől.

MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 17.45)
Mind a két csapat gyengén teljesít eddig tavasszal, a Vidi mind a három bajnokiját elveszítette, az Újpest két vereség után szerzett egy pontot. A székesfehérváriaknál a klub vezetősége edzőváltásról határozott, Szabics Imre helyett Michael Boris irányítja a csapatot. A német edző korábban az MTK mestere volt az élvonalban, annak idején háromból két meccsét simán megnyerte az Újpest ellen. A MOL Fehérvár a Loki elleni öt hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. Az utolsó helyen álló Újpest az elmúlt 365 napban mindössze egy idegenbeli bajnokiját tudta megnyerni.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS