Új edzővel várja a Fradi a listavezetőt

2012. augusztus. 24., 21:03   |    

Új edzővel várja a Fradi a listavezetőt

Négy mérkőzést játszanak szombaton az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI– PMFC MATIAS
(Augusztus 25., szombat, 16.00)

A Kaposvár az eddigi négy fordulóban háromszor is idegenben játszott, s csak egyszer otthon. A hazai mérkőzését megnyerte a tartalékos Debrecen ellen, ami egyben azt is jelenti, hogy a somogyi 'fővárosban' egyelőre százszázalékos az idényben. Jó passzban van a csapat, hiszen a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, legutóbb Kecskemétről hozta el a három pontot. Mindazonáltal egy hosszabb periódust tekintve nagy különbség van a csapat hazai és idegenbeli formája között. A Rákóczi számára a jelek szerint valóban előny a hazai pálya: 2010 novembere óta mindössze két bajnoki mérkőzését veszítette el otthonában, mindkettő meglepetést jelentett. Egyszer a Szolnok, egyszer a Siófok vitte el a három pontot. Ugyanakkor a Pécs idegenben eddig remek formát mutatott a bajnoki idényben, megszerzett öt pontjából négyet vendégként gyűjtött. A Paks legyőzése (3-2) után döntetlent játszott az MTK-val. Feltűnő a pécsiek idegenbeli mérlegének javulása, ugyanis 2012 tavaszán egyetlen meccsét tudta csak vendégként megnyerni a csapat. A PMFC 2006. november 18-án győzött legutóbb bajnoki találkozón Kaposváron. Amióta a piros-feketék visszajutottak az élvonalba, kétszer vendégeskedtek a Rákóczinál. A 2011–2012-es idényben a bajnokságban és a Ligakupában is 1-0-ra kikaptak.

FERENCVÁROS –BUDAPEST HONVÉD
(Augusztus 25., szombat, 16.15)

Új edző vezeti a listavezető ellen a Ferencvárost, miután a hét közben a klub vezetősége szerződést bontott Détári Lajossal. A zöld-fehér klub történetében először került holland tréner a vezetőedzői posztra. A 48 éves Ricardo Moniznak ez a találkozó jelenti majd a hivatalos bemutatkozást. A magyar élvonalban korábban egyetlen holland dolgozott csak vezetőedzőként: Henk ten Cate. A Ferencváros az előző fordulóban, Újpesten veszítette el a veretlenségét, 1 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség a mérlege. A Honvéd remekül rajtolt, 3 győzelem után a 4. fordulóban döntetlent játszott a Pakssal. A kispestiek Marco Rossi irányításával eddig minden idegenbeli bajnokijukat megnyerték. (Mindkettőt 1-0-ra, Siófokon és Székesfehérváron.) Amióta a Fradi visszakerült az élvonalba, hazai pályán egyetlen mérkőzésen sem tudott nyerni a Honvéd ellen. A zöld-fehérek legutóbb 2006. április 12-én győzték le a kispestieket az Üllői úton.


GYŐRI ETO– KTE-PHOENIX MECANO
(Augusztus 25., szombat, 18.30)

A Győr meglepően sok kapott góllal kezdte az idényt, nyolcnál többet egyetlen csapat sem 'kasszírozott' az első négy fordulóban. (Az ETO 2011 őszén 14, 2010 őszén 19, 2009 őszén 10 gólt kapott összesen az első 15 bajnoki meccsén!) Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a rossz kezdés után magára talált az együttes, a Kaposvár ellen otthon és a Siófok ellen idegenben nyerni tudott. A hazai mérlege két mérkőzésből 4 pont a mostani idényben. A Kecskemét kifejezetten rosszul kezdte a 2012–2013-as idényt, még nyeretlen. Minden mérkőzésén szerzett egy gólt, igaz, kapott is. Mindazonáltal elsősorban a hazai szereplés marad el a várttól, az idegenbeli (döntetlen az Üllői úton, szoros mérkőzésen vereség Debrecenben) nem feltétlenül rossz. Nem jó előjel a lila-fehérek szempontjából, hogy a két csapat eddigi egymás elleni győri mérkőzései óriási hazai fölényt mutatnak: négy mérkőzés, négy ETO-győzelem, 9-1-es gólkülönbség. Tavaly szeptember 30-án 4-0-ra nyert a Győr, Dudás Ádám és Nikola Trajkovics két-két góljával.


DIÓSGYŐRI VTK–FGSZ SIÓFOK
(Augusztus 25., szombat, 20.45)

A DVTK remek hazai mérleggel dicsekedhet, eddig mindkét mérkőzését megnyerte a 2012–2013-as idényben, sőt 2011 augusztusa óta csak a Ferencváros, a Videoton, a Paks és a Debrecen győzött a pályáján. Talán még ennél is érdekesebb, hogy a Diósgyőr hazai pályán, élvonalbeli bajnoki mérkőzésen 2009. október 24-én játszott legutóbb döntetlent! A bajnoki tabella 6. helyén álló legénység a legutóbbi két mérkőzésén nem kapott gólt. A Siófok egyelőre sereghajtó, mindössze egy pontot szerzett, az újonc Eger vendégeként a Fáy utcában. A három hazai mérkőzését elveszítette. Ugyanakkor mielőtt teljesen egyesélyesnek tüntetnénk fel a mérkőzést, érdemes megemlíteni: a Siófok a legutóbbi három, diósgyőri bajnoki mérkőzése közül kettőt megnyert! Sőt, eddigi nyolc diósgyőri bajnokija közül mindössze kettőt veszített el.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS