Új időpontban játsszák le a ZTE-Ferencváros mérkőzést

2019. augusztus. 02., 18:20   |    

Új időpontban játsszák le a ZTE-Ferencváros mérkőzést

Az MLSZ Versenybizottsága helyt adott a Ferencváros kérésének, amelyben a 2019. augusztus 10-én 19.30 órára kisorsolt ZTE-Ferencváros OTP Bank Liga NB I-es bajnoki mérkőzés elhalasztását kéri.

A halasztásra az MLSZ egy tavalyi elnökségi döntése adott lehetőséget, mely szerint az UEFA klubtornán résztvevő sportszervezetek, amennyiben a selejtező 3. vagy play-off fordulójába jutottak, egyoldalú kérelmet nyújthatnak be az MLSZ Versenybizottságához, hogy egy konkrét mérkőzésük napja, kezdési időpontja megváltozzon. Az MLSZ Versenybizottsága ilyen esetekben versenyügyi eljárás keretében automatikusan jóváhagyja a kérést. 

A sportszervezetek a selejtező 3. fordulója vagy play-off köre előtt vagy után játszandó bajnoki mérkőzései közül 1-1 bajnoki mérkőzés napjának, kezdési időpontjának kérhetik a módosítását. Mint ismeretes, az FTC egyetlen magyar kupacsapatként még versenyben van a BL-selejtezőjében.

A Ferencváros az OTP Bank Liga 1. fordulójában sem lép pályára: az Európa-liga-selejtezőben érdekelt DVSC elleni hazai bajnoki mérkőzés halasztásának oka az volt, hogy csak így lehetett betartani azt az UEFA-szabályt, miszerint a csapatok két tétmérkőzése között legalább 72 órának el kell telnie.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS