OTP Bank Liga: Rajt!

2019. augusztus. 02., 09:32   |    

OTP Bank Liga: Rajt!

Szombaton három, vasárnap két mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényének első fordulójában. A hatodik találkozót, a Ferencváros-DVSC mérkőzést elhalasztották. Szombaton a 19.30-kor kezdődő találkozókról 20.12-től ad körkapcsolást a Kossuth Rádió. Az M4 Sport az Újpest-Puskás Akadémia, valamint a DVTK-Honvéd mérkőzéseket közvetíti élőben.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Mezőkövesd, szombat, 19.30)

A mezőkövesdiek előző évi sikercsapatából kulcsemberek távoztak, Szalai Attila Ciprusra, Sztefan Drazsics Kínába, Koszta Márk az Újpesthez, Amadou Moutari a Honvédhoz igazolt. A vezetők igyekeztek jó játékosokkal erősíteni a keretet, Nagy Dániel személyében korábbi válogatott érkezett Újpestről. Kölcsönbe érkezett a csapathoz egy másik korábbi válogatott, Berecz Zsombor, Székesfehérvárról. Érkeztek a Sajbán fivérek Budaörsről, valamint egy grúz, egy fehérorosz és egy ukrán futballista. Aljakszandr Karnyickij, a fehérorosz, az előző szezonban 24 meccset játszott a román élvonalban, a Sepsi tagjaként. A grúz Zivzivadze korábban a dán élvonalban is futballozott. A több NB I-es klubot is már megjárt Novák Csanád éppen a ZTE-től érkezett kölcsönbe.

Az újonc egerszegiektől távozott a korábbi válogatott Farkas II Balázs, de így is erősödött a keret. Kölcsönbe érkezett Tamás Krisztián és visszatért, ugyancsak kölcsönbe, a már az előző idényt is a Zeténél töltő Bolla Bendegúz, mindkettő a MOL Fehérvártól. Jelentős erősítés lehet Radó András, aki a Puskás Akadémiától igazolt oda. Új fiú a korosztályos válogatott kapus, Demjén Patrik (MTK), valamint az ukrán Oleh Hologyuk (Haladás), a nigériai származású Eduvie Ikoba (Dartmouth College), valamint az egy azeri klubból érkező, szerb Nikola Mitrovics (Keşla FK), aki 2010 és 2013 között az NB I egyik legjobb középpályásának számított, az Újpest, majd a Videoton játékosaként.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Illovszky Rudolf Stadion, szombat, 19.30)

A lila-fehérek az őszt albérletben játsszák majd végig a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt. Tavaszi keretükből távozott Nagy Dániel, Mijusko Bojovics és Alassane Diallo, kérdéses Lacina Traoré jövője. Érkezett Koszta Márk Mezőkövesdről, Mészáros Karol a Haladástól és az izlandi Aron Bjarnason az ottani egyik élcsapattól, a Breidabliktól. Utóbbi 10 meccsen négy gólt szerzett hazája 2019-es bajnokságában.

A Puskás Akadémiát új edző irányítja, a felvidéki Hornyák Zsolt személyében. A korábbi szlovák válogatott futballista legutóbb a cseh Slovan Liberec trénere volt. A játékoskeretben jelentős változások történtek, kilenc olyan futballista távozott, aki tavasszal játszott bajnokit a csapatban. A legnagyobb veszteség Radó András és a grúz Bacsana Arabuli elveszítése lehet, utóbbi a görög élvonalba igazolt. Diósgyőrbe ment Braniszlav Danilovics kapus, akinek a DVTK lesz a negyedik magyar élvonalbeli klubja. Az érkezők többsége külföldi klubban játszott tavasszal, így az erdélyi Fülöp Lóránd az FC Botoşani-ban, az ausztrál Golgol Mebrahtu a Sparta Prahában, a német Thomas Meissner a Willem II-ben, a holland Yoell van Nieff a Heracles Almelóban, a cseh David Vaněček a skót Heartsban. Kölcsönből visszatért Ezekiel Henty és Antonio Perošević.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC
(Kisvárda, szombat, 19.30)

A kisvárdaiak is új edzővel vágnak neki a szezonnak, a korábbi magyar válogatott futballista, Miriuta László dirigál. Jelen állás szerint Felipére, a brazil kapusra számíthat és számít a klub. Tíz játékos távozott, de a legjobb képességű csatár, a román Gheorghe Grozav egyelőre maradt. Az érkezők közül Tischler Patrik feltétlenül erősítést jelenthet, Rubus Tamásnak is van élvonalbeli múltja. Claudiu Vasile Bumba korábban román válogatott volt, az előző idény volt a török második osztályban szereplő Adanasporban.

A paksiaknál Csertői Aurél helyét Tomiszlav Sazivics vette át, aki a 2012–2013-as idényben már dolgozott a klubnál. Az előző keretből viszonylag sokan távoztak (Simon András, Szabó Balázs, Vági András, Verpecz István, valamint kölcsönbe Egerszegi Tamás és Kesztyűs Barna), de négy játékos érkezett. Közülük Holczer Ádám éveken át volt második számú kapus a Ferencvárosban Osváth Attila részt vett U20-as világbajnokságon 2015-ben, korábban a Vasas, a DVSC és a Puskás Akadémia hátvédje is volt. A legnagyobb fogás vitathatatlanul a hét év után Paksra visszatérő Böde Dániel, aki 125 gólt szerzett már az NB I-ben, rajta kívül egy másik korábbi válogatott futballista, a Puskás Akadémiát elhagyó Balogh Balázs is aláírt a klubhoz. 

MOL FEHÉRVÁR FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(MOL Aréna Sóstó, vasárnap, 18.00)

A székesfehérváriaknál többen is távoztak a bő keretből (köztük a Zalaegerszegre kölcsönadott Tamás Krisztián), de senki sem azok közül, akik meghatározó szerepet játszottak a 2018–2019-es idényben. Három új ember érkezett, közülük az előző szezont a Ferencvárosnál bajnoki címmel záró Ivan Petrjakra számít a jelek szerint leginkább Marko Nikolics. Új fiú még a Haladástól érkező, nigériai Funsho Bamgboye; a Puskás Akadémiától vett, tavasszal a Sepsiben szerepelt Rus Adrián; a korábbi soroksári kapus, Kovács Dániel és egy másik ex-szombathelyi, Halmai Ádám, aki az élvonalbeli pályafutását hajdanán a Vidiben kezdő korábbi válogatott, Halmai Gábor kisebbik fia.

Az újonc Kaposvári Rákóczinál egy korábbi Vidi-játékos, Waltner Róbert az edző, s egy Vidi-legenda, Disztl László a szakmai igazgató. A veterán Rajczi Péter nem tér vissza az NB I-be, a III. Kerületi TVE csatára lett. Somogyországba igazolt Csiki Norbert (Budaörs), Tóth Gergely (Vác FC), a horvát Aljoša Vojnović (ZTE) és az eddig felettébb egzotikus helyen, Indiában futballozó, szlovén Matej Poplatnik (Kerala Blasters FC).

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD
(Diósgyőr, vasárnap, 18.00)

A diósgyőriektől Forgács Dávid, Tomislav Mazalović, Ivan Radoš, Szabó Balázs és Vernes Richárd is távozott, utóbbi az izraeli Hapoel Kfar Szabába igazolt. Viszonylag sokan érkeztek, Prosser Dánielt és Szabó Bencét kölcsön után végleg megvette a borsodi klub. Visszatért Vági András, aki 2012 és 2014 között játszott már a DVTK-ban. Érkezett még a DVSC-től Haris Tabaković, a Puskás Akadémiától Braniszlav Danilovics, Vácról Zsolnai Richárd, illetve az FK Sarajevótól a ghánai védő, Joachim Adukor, akinek Magyarország a hatodik európai ország a pályafutása során.

A Bp. Honvédban olasz edző lépett Supka Attila helyére, Giuseppe Sannino. Az előző idény legjobb két kispesti játékosa, Gróf Dávid és Holender Filip távozott, miként a gólerős Danilo is. Érthetően sok az új játékos, akik közül az izraeli kapus, Lefkovits Robi, valamint Amadou Moutari máris alapember. Érkezett még az olasz Federico Moretti és a kameruni Macdonald Niba, valamint kölcsönbe Egerszegi Tamás, Kesztyűs Barna, az ukrán Vladiszlav Kulacs és egy régi kispesti kedvenc, a visszatérő nigériai Patrick Ikenne-King.  

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VSC
(Elhalasztva)

A nemzetközi kupakötelezettségük miatt halasztást kérő zöld-fehéreknél az újak közül a bosnyák Eldar Ċivić, a szlovák Michal Škvarka, valamint a kölcsönvett két ukrán Danilo Ihnatenko és Olekszandr Zubkov legutóbbi, a Valletta elleni idegenbeli BL-selejtezőn is a kezdő csapatban szerepelt. Gróf Dávid a kispadon ült. A kölcsönből visszavett Priskin Tamás a Ludogorec ellen játszott. Ugyancsak a Haladástól tért vissza a portugál Rui Pedro. Új szerzemény még a korábbi balmazújvárosi, Szécsi Gergő, aki a harmadik számú kapus. A Fradi a héten jelentett be még egy nagy igazolást, a norvég élvonal tavalyi gólkirályát, Franck Bolit szerződtette a Stabaektől.

A Lokinál kevesebb volt a mozgás, igaz, egyelőre bizonytalan a sérült Bódi Ádám sorsa, ha valóban Oroszországba igazol, elvesztésével gyengülne a keret. Távozott Erik Čikoš, Aleksandar Jovanović és Haris Tabaković, befejezte az élvonalbeli futballt a korábbi válogatott Mészáros Norbert. Érkezett: Bévárdi Zsombor (Fehérvár), a kameruni Florentin Emmanuel Bouoli Effa, a nigériai Haruna Garba (Gzira United), Györgyi Arthur (FK Csíkszereda) és a szerb Nikola Trujics. Közülük Trujics és a Máltáról vett Garba lehet a legnagyobb fogás, esetleg a közvetlenül a rajt előtt a csapathoz került, nigériai Tunde Adeniji.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS