Új műfüves nagypályát avattak Gyulán

2013. május. 01., 19:21   |    

Új műfüves nagypályát avattak Gyulán

Újabb korszerű műfüves pályával gazdagodott a keleti országrész, ezúttal Gyulán tartottak ünnepélyes avatót.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia múlt heti átadása után újabb ünnepélyes avatót tartottak a keleti országrészben. Gyula önkormányzata még 2012-ben nyújtott be pályázatot az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében, a város 30 százalékos hozzájárulásával egy szabvány méretű nagypálya épült meg a helyi Id. Christián László Városi Sporttelepen. Az új műfüves játékteret a tavasz folyamán már birtokba vették a csapatok, bajnoki mérkőzéseket is rendeztek rajta, az ünnepélyes átadóra pedig május 1-jén került sor, méghozzá egybekötve az OTP-MOL Bozsik-program egyesületi és intézményi programjának egy-egy tornájával.

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte, fontosnak tartják, hogy megteremtsék a fiatalok számára a korszerű sportolás lehetőségeit. Ebbe a sorba illeszkedik a szerdán átadott fejlesztés is. A polgármester hozzátette, 35 millió forint értékben további fejlesztések tervez az önkormányzat a sporttelepen.

Az átadón részt vett Dunai Antal, az MLSZ tanácsadója, Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja és Békés megyei elnöke is. Dunai Antal elmondta: az egészséges életmódra nevelés szempontjából kiemelkedőnek fontos, hogy új pályával gazdagodott a város, valamint a jövő futballistáinak is jobbak lesznek az esélyeik, ha javuló körülmények között tanulhatják a futball mesterfogásait.

- Nagy öröm számomra ennyi gyereket látni, lehet, hogy egy-két leendő válogatott játékos is kikerül majd közületek. Azt kívánom, hogy a műfüves pályát kortól függetlenül és egészséggel használják Gyulán reggeltől estig - fogalmazott Dunai Antal.

Dankó Béla a beruházások jelentőségéről szólva kiemelte, hogy Gyula kifejezetten jól él a Magyar Labdarúgó Szövetség által biztosított fejlesztési lehetőségekkel.

Az átadót követően az OTP-MOL Bozsik-programban résztvevő fiatalok foglalták el a pályát és délutánba nyúló focival tették hozzá saját részüket az ünnepséghez.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS