Új szereplők a válogatottak mellett

2014. február. 26., 18:14   |    

Új szereplők a válogatottak mellett

A januári változásokat követően több személyi változás történt a különböző válogatott csapatoknál.

A felnőtt női válogatottnál Markó Edina szövetségi kapitány munkáját Mester Kata pályaedző és Kiss Mária kapusedző segíti. A női U19-es válogatott vezető edzője továbbra is Turtóczki Sándor, aki Jakab Kata pályaedzővel irányítja majd a csapatot. A női U17-es szakmai stábot szintén a korábbi edző, Lévay Andrea vezeti, Deli Anikó támogatásával.

A fiú utánpótlásban Mészöly Géza és Pisont István szövetségi edzők mellé Belvon Attila, a többéves utánpótlásedzői tapasztalattal és Pro Licence-es végzettséggel is rendelkező szakember csatlakozott, aki az U17-es és U16-os válogatottakkal foglalkozik majd. Az utánpótlás-korosztályok vezető kapusedzője a továbbiakban Andrusch József, a korábbi válogatott kapus lesz, A-licence-es edzői végzettséggel. Andrusch emellett az edzőképzésen belül a kapusedzők képzéséért is felel a jövőben.

A felnőtt A-válogatott munkájában mostantól pályaedzőként részt vesz Pető Zoltán, volt válogatott labdarúgó, A-licence-es edző. Pető emellett az U21-es pályaedzői feladatát is ellátja majd.

Az U21-es válogatott március 5-én, Skóciában játszik felkészülési mérkőzést. Az U21-es válogatottnak tavasszal ez az egy mérkőzése lesz, részben ezért is, a csapat vezetőedzőjét az MLSZ később fogja kinevezni. Ezen a találkozón Csábi József irányítja megbízott vezetőedzőként a csapatot, megbízatása egyelőre erre a mérkőzésre szól. A pályaedző Pető Zoltán, a kapusedző Hámori István lesz. A találkozóra készülő keretet Pintér Attila szövetségi kapitány jelölte ki, Róth Antal korábbi szövetségi edzővel és Csábi Józseffel történt egyeztetést követően.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS