Újabb győzelem - a Pápa áldásával

2015. április. 22., 14:13   |    

Újabb győzelem -  a Pápa áldásával

A Mezei István vezette labdarúgócsapat összemérte tudását a Vatikánt védelmező Svájci Gárda futballcsapatával, és abban a megtiszteltetésben is része volt a csapat tagjainak, hogy audiencián fogadta őket Ferenc pápa. A múlt szerdán a vatikáni sporttelepen megrendezett villanyfényes mérkőzést a magyar csapat nyerte 8-6-ra a pápai testőrség csapata ellen, a mieinket biztató mintegy száz főnyi lelkes közönség legnagyobb örömére. A jó hangulatú, sportszerű mérkőzésen az előző három találkozóhoz képest nehezebben győztek Mezei István fiai.

Az előzményekhez tartozik, hogy a csapat vasárnapi megérkezését követően, a küldöttség tagjaként utazó László atya, nagyváradi püspök, misét celebrált a Vatikánban. A szertartáson a cigányválogatott két tagja ministránsként működött közre. Kedden a társaság, a korai ébresztő után a Szent Péter Bazilika felé vette az irányt, reggel nyolckor már a Magyar Kápolnában gyülekezett, ahol Jakubinyi György, gyulafehérvári püspök szentmiséjén vettek részt, majd a Svájci Gárda „fegyverbarátságának” köszönhetően alkalmuk nyílt a Vatikán kertjét megtekinteni.

Az utazás fénypontja a szerdai napra esett. Délelőtt a Szent Péter téren a csapat áldást kapott a Szentatyától, aki az audiencia végeztével odalépett a magyar delegációhoz, személyes jelenlétével erősítve a csapat tagjaiban a hitet és a hit iránti elkötelezettséget. Óriási élmény volt a csapat tagjai számára, hogy személyesen találkozhattak a futballt közismerten kedvelő Ferenc pápával is.

A játékosoknak a mérkőzés és a Szentatyával történő találkozás is életre szóló, meghatározó élmény volt – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a túra szervezője, Mezei István. - A csapat megalakulása, 1995 óta járjuk a világot és hirdetjük a békét, és a megértést a sport, a futball nemzetközi nyelvén. Vendéglátóinkat meghívtuk egy szeptemberi visszavágó mérkőzésre, hogy viszonozhassuk mind azt a kedvességet és figyelmességet, melyet a Vatikánban megtapasztalhattunk. Persze, a jó vendéglátó szerepe csak a pályán kívül érvényesül majd, a futballpályán mindig a győzelemért hajtunk.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS