Újabb magyar játékvezetők a CORE-programon

2013. szeptember. 19., 00:06   |    

Újabb magyar játékvezetők a CORE-programon

A harmadik magyar játékvezetői hármas is nagyszerű eredménnyel zárta az UEFA CORE-programját, ahol a tehetségek bizonyíthatják rátermettségüket, felkészültségüket, tudásukat.

Az első alkalommal a Farkas Ádám, Berettyán Péter, Horváth Róbert trió képviselte hazánkat, aztán Németh Ádám, Bozó Zoltán és Kormányos Gábor következett, a napokban pedig Radványi Ádám, Szalai Dániel és Horváth Zoltán vehette át a megérdemelt diplomáját Nyonban.

Horváth Zoltán az őszi szezonban debütált asszisztensként a honi élvonalban. Élményekkel gazdagon tért haza a svájci Consolidation Course programjáról:

– Hosszú öt hónap áll mögöttünk. Az első kurzus óta eltelt időt maximálisan ki kellett használni, hogy a tőlünk telhető legjobbat tudjuk nyújtani – vont mérleget. – A heti 3-5 edzés egy része kifejezetten a Yo-Yo tesztre készített fel. Az edzésekről a jelentést és a Polar-adatokat rendszeresen egy honlapra kellett feltölteni. A meccsekről és az egyéb fejlődésekről havi jelentést kellett küldeni a mentorunknak, aki mindig nagyon hasznos tanácsokkal látott el. A nyelvgyakorláshoz praktikus volt az UEFA által biztosított internetes szoftver. A mostani kurzuson szinte minden napra jutott legalább egy felmérés és számos edzés. A franciaországi meccsünk elemzése után a mentoraink azt mondták, hogy jól látható a fejlődésünk.

A diplomához négy fő pontot (fitnesz, angol, szakmai teljesítmény, attitűd) és ezen felül az első kurzuson személyre szabottan meghatározott három, leginkább javítandó területet vizsgáltak.

– Összességében az elmúlt közel fél évben nagyon sok újdonságot tanulhattam, amit érezhetően tudok hasznosítani a mérkőzések előtt, közben és után, valamint az edzéseken, és az élet egyéb területein. Felemelő érzés volt, hogy Európa minden tájáról voltak kollégák, akikkel az angolon kívül még egy nyelv volt, amin nagyon jól megértettük egymást: a futball nyelve – jegyezte meg végezetül Horváth Zoltán, az NB I-es asszisztensi keret immár friss CORE-diplomával rendelkező tagja.

Radványi Ádám játékvezetővel és Szalai Dániel asszisztenssel együtt hatalmas megtiszteltetésnek érzik, hogy részt vehettek a programban, és ízelítőt kaphattak: milyen a játékvezetés nemzetközi környezetben.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS