Újabb rangadó, az első két helyezett párharca jön az NB I-ben

2021. február. 05., 11:51   |    

Újabb rangadó, az első két helyezett párharca jön az NB I-ben

Az első helyezett Ferencváros fogadja a második helyen álló MOL Fehérvár FC-t az OTP Bank Ligában. A 20. forduló mérkőzései közül hármat szombaton, hármat vasárnap rendeznek.

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Diósgyőr, 14.45)

Az utolsó helyen álló Diósgyőr másodszor játszik otthon a tavaszi bajnoki idényben, az első mérkőzésén az utolsó pillanatokban bukta el a győzelmet a Budafok ellen. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokija mindegyikén szerzett gólt, de egyszer sem győzött. A Kisvárda legutóbb kikapott otthon az MTK-tól, de az idegenbeli mérlege több mint figyelemre méltó: a 2020–2021-es idény első fordulója óta csupán egyszer, Székesfehérváron szenvedett vereséget. A legutóbbi öt, idegenbeli bajnokijából hármon döntetlen született. A Diósgyőr ellen 2020-ban három mérkőzésen hét pontot gyűjtött.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Mezőkövesd, 17.00)

A Mezőkövesd a mezőny legrégebb óta veretlen csapata, a sorozat immár hat mérkőzést számlál. Pintér Attila együttese a legutóbbi négy hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, összesen tíz gólt szerezve. A Honvéd három ponttal áll a borsodi rivális mögött, a legutóbbi négy mérkőzésén ugyancsak veretlen maradt. Vendégként a legutóbbi két meccsét megnyerte. Mezőkövesden a legutóbbi két alkalommal 2–1-re nyert.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)

Az MTK kedden, Kisvárdán három pontot szerzett, három meccsen négy pontot gyűjtött eddig tavasszal. Saját pályáján a 2020-as őszt három győzelemmel zárta, de január végén – az utolsó pillanatban kapott góllal – kikapott a Puskás Akadémiától. Az Újpest Michael Oenninggel még nem szerzett pontot, a mostani mérkőzés előtt az egyetlen pozitívum, hogy idegenben, Mezőkövesden, jobban szerepelt, mint a két hazai mérkőzésen, a MOL Fehérvár és a Ferencváros ellen. A kék-fehérekkel szemben a legutóbbi tíz (!) bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. 

PAKSI FC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Paks, 14.10)

A Paks tavasszal még veretlen, egy győzelem után kétszer döntetlent játszott. Otthon legyőzte a Diósgyőrt, majd idegenben döntetlent játszott a Zalaegerszeggel és a Honvéddal. A Budafok szerdán, éppen a ZTE legyőzésével törte meg hosszú nyeretlenségi sorozatát. Vendégként október 25-én, Zalaegerszegen nyert legutóbb, azóta öt mérkőzésen két pontot gyűjtött. A Paks november elsején 3–2-re győzött Budafokon.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 16.15)

Az egerszegiek nem kezdték jól a tavaszt, még nyeretlenek. Három mérkőzésükön kilenc gólt kaptak. Pályaválasztóként  két győzelemmel zárták a 2020-as évet, idén eddig csak a Pakssal játszottak (4–4). A Puskás Akadémia fellépett a harmadik helyre a tabellán, miután eddigi három tavaszi mérkőzésén hét pontot szerzett. A Ferencváros elleni hazai döntetlen és a Diósgyőr ugyancsak hazai legyőzése között Géresi Krisztián góljával 1–0-ra nyert idegenben az MTK ellen. A felcsútiak 2017 óta nem nyertek bajnoki mérkőzést a ZTE ellen, akkor a második vonalban szerepelt mindkét csapat.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 18.30)

Az első helyezett találkozik a másodikkal – de a két csapat között 13 pont a különbség. A zöld-fehérek eddig lényegesen gyengébben szerepelnek pályaválasztóként a tavaszi idényben, mint ősszel, két mérkőzésen (a Diósgyőr és a Kisvárda ellen) öt pontot veszítettek. Mindazonáltal a Frhérvár ellen bajnoki mérkőzést még soha nem veszítettek a Groupama Arénában. Márton Gábor együttese szenzációsan kezdte a tavaszt, 5–0-ra győzött Újpesten. A következő három mérkőzésén viszont nyolc pontot veszített. Vendégként a legutóbbi négy bajnoki találkozójából hármat elveszített.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS