Újabb rangadót játszik az MTK Győrben

2013. május. 25., 11:18   |    

Újabb rangadót játszik az MTK Győrben

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában az MTK a bajnok otthonában játszik, a Honvéd közelebb kerülhet a dobogóhoz.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MVM PAKS
(Szombat, május 25., 14.00)

Két gyengélkedő csapat találkozik Kaposváron, a Rákóczi két, a Paks három meccset veszített a legutóbbi fordulóban. A kaposváriak mindössze három mérkőzésüket nyerték meg tavasszal, a Pápa, a Pécs és a Haladás ellen szereztek három pontot. Húsz pontot gyűjtöttek pályaválasztóként, tizenhármat pedig vendégként. A Paks mérlege ezzel ellentétes, a tolnaiak a hazai 14 pont mellé 21 pontot szedtek össze idegenben. Tomiszlav Szivics együttese a legutóbbi három bajnokiját elveszítette. Ilyen rossz sorozata több mint három éve nem volt a Paksnak. (2010 áprilisában történt hasonló.) A két csapat egymás elleni, őszi mérkőzésén a Rákóczi 2-1-re nyerni tudott Pakson. A mostani vendégek 2010. szeptember 17-én nyertek legutóbb a somogyi fővárosban.

BUDAPEST HONVÉD–EGRI FC
(Szombat, május 25., 16.00)

A második vagy a harmadik helyért csatázó kispestieknek fontos az utolsó két forduló eredménye, az utóbbi hetek legjobb formában lévő alakulata az Egri FC ellen esélyesként lép pályára. Marco Rossi együttese a legutóbbi nyolc fordulóban veretlen maradt, ebben a periódusban 20 pontot szerzett. Hazai pályán a legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott gólt. A legutóbbi négy meccsén legkevesebb két gólt szerzett. A legutóbbi négy mérkőzésből csak egy akadt, amelyen egyik olasz légiós sem talált a kapuba. Az egriek idegenben a legutóbbi hét mérkőzésükből hetet veszítettek el. E találkozók közül csak az Újpest, a Ferencváros és a Debrecen ellen nem tudtak gólt szerezni. A két csapat őszi mérkőzésén a Bp. Honvéd idegenben is 3-1-re nyert.

GYŐRI ETO FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, május 25., 16.00)

A győriek a bajnoki cím megnyerése után – a kupadöntő miatt erősen tartalékos összeállításban – kikaptak a Bp. Honvédtól Kispesten. Most is rangadót játszanak, de sokkal jobb előjelekkel. Hazai pályán 14 mérkőzéséből csak egyet veszítettek el, hármon döntetlent játszottak. Ugyanakkor tavasszal mindössze egy mérkőzést nyertek meg az ETO Parkban egygólosnál nagyobb különbséggel. Az MTK gyenge idegenbeli mérleget produkál tavasszal, csak Vácon az Eger ellen nyert. Vendégként eddig a megszerezhető 18 pontból négyet gyűjtött be Garami József együttese. Az MTK eddig hét bajnokin nem szerzett gólt a 2012–2013-as idényben, ezek közül ötön vendégként játszott. Érdekes, hogy a kék-fehérek az előző fordulóban is Győrben játszottak egy zöld-fehér alakulat ellen - kikaptak az örökrangadón a Ferencvárostól.

Vasárnap:
DVSC-TEVA - Ferencváros 16.30
Kecskeméti TE Phoenix Mecano - Videoton FC 18.30

Hétfő:
PMFC-Matias - Diósgyőri VTK 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS