OTP Bank Liga: A Budafok nyerte az újoncok csatáját

2020. október. 02., 10:11   |    

OTP Bank Liga: A Budafok nyerte az újoncok csatáját
Fotó: MTI

Péntekre egy, szombatra kettő, vasárnapra három meccs jut az OTP Bank Liga hétvégi, 6. fordulójában. A két újonc pénteki meccsén a Budafok nyert az MTK otthonában. A Ferencváros vasárnap az éllovas Puskás Akadémiát fogadja, a MOL Fehérvár az Újpesttel játszik.

MTK Budapest-Budafoki MTE 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Miovski (73.), illetve Skribek (3.), Ihrig-Farkas (88.)
Piros lap: Huszti A. (81.)
MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King (Balázs B., 61.), Nagy Zs., Ferreira, Herrera - Kata, Mezei Sz. (Kanta, 86.), Palincsár (Lencse, a szünetben) - Gera, Bíró B. (Miovski, 61.), Schön
Budafoki MTE: Póser - Huszti A., Romic, Vaszicsku, Medgyes - Micsinai, Oláh - Skribek (Ihrig-Farkas, 70.), Kulcsár K. (Lőrinczy, 70.), Szabó M. (Margitics, 84.) - Kovács D. (Mervó, 94.)

A harmadik percben Skribek Alen remek kapáslövésével szerzett vezetést a vendégcsapat, amely a kiváló iramú folytatásban kontroll alatt tartotta a némi mezőnyfölényhez jutó, de kevés és akkor sem túl veszélyes helyzetet kialakító MTK-t. A szünet előtti hajrában az addig kontrára építő Budafok izgalmas pillanatokat okozott Mijatovic kapuja előtt, de az eredmény nem változott. A küzdelmes játékrészben mindkét oldalon akadt vérző sérülés, ami után Nagy Zsombor és Huszti András is turbánnal a fején futballozott. A második felvonásban az MTK nagy erőket mozgósított, ennek köszönhetően egyre inkább beszorította a Budafokot, majd a 73. percben a csereember, Miovski fordulásból leadott kapáslövésével egyenlített. Támadásban maradt az MTK, a hajrában pedig - Huszti második sárgáját követően - emberelőnybe is került. Viszont túlságosan kitámadott, Medgyes egy elcsent labdával meglódult, a budafoki akciót aztán Ihrig-Farkas zárta gólt érő lövéssel. Az MTK így már négy forduló óta nyeretlen, legutóbbi három találkozóját elveszítette. A Budafok három fordulót követően nyert ismét a bajnokságban, és élvonalbeli története során először győzött vendégként.

A forduló további programja:

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Mezőkövesd, 17.00)

Első és legutóbbi bajnoki meccsén kapott ki a Mezőkövesd az idényben, közben viszont szerzett hét pontot, amivel az ötödik helyen áll. Pályaválasztóként a ZTE-vel döntetlent játszott, a Budafokot legyőzte, ez feltétlenül javulás a május végi újrakezdést követő időszakhoz képest. A Kisvárda nagyon veszélyes idegenben, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, a 2020–2021-es idényben kikapott Budafokon, de a Honvédot és az Újpestet is megverte.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Szombat, Diósgyőr, 19.30)

Nagy a különbség a Diósgyőr hazai és idegenbeli formája között. Vendégként a legutóbbi öt bajnoki meccsét elveszítette, ellenben az idénybeli első két hazai meccsén négy pontot is szerzett, igaz, aztán kikapott a Honvédtól. A Paks gyengén kezdett, ezért a vezetőség edzőváltás mellett döntött. Bognár György kiválóan mutatkozott be a csapat élén, a Paks 4-0-ra megverte az MTK-t. Vendégként a MOL Fehérvár ellen pontot szerzett, majd tartalékos összeállításban bár, de nagyon kikapott a Groupama Arénában a bajnoktól.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BP. HONVÉD
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 15.00)

A ZTE jó formába lendült, a kissé nehézkes idénykezdet után két magabiztos győzelemmel (MTK idegenben 3-0, Diósgyőr otthon 3-1) fellépett a táblázat harmadik helyére. A Honvéd a legutóbbi fordulóban pályaválasztóként vereséget szenvedett az Újpesttől, s ezzel, négy mérkőzés után, mindössze három pontja van. Igaz, azt a három pontot idegenben szerezte.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.30)

A forduló rangadója, az egyetlen mérkőzés, amelyen két 2020-as nemzetközi kupainduló találkozik. A Ferencváros hazai mérlege lenyűgöző, 2017. április 15. óta nem szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában pályaválasztóként. Ugyanakkor érdekes, hogy a Puskás Akadémia ellen a legutóbbi négy mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni, de a legutóbbi kilencből is csak kettőt. A Fradi három bajnokin van túl, az MTK elleni döntetlen után kétszer győzött. A Puskás Akadémia négy mérkőzésből három győzelemmel és egy vereséggel áll. Vendégként tavaly augusztus 17 óta mindössze kétszer szenvedett vereséget. Budapesten 2019. február 23. óta veretlen.

MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, MOL Aréna Sóstó, 20.00)

A csütörtök este még Belgiumban szereplő MOL Fehérvár veretlen az eddigi bajnoki mérkőzésein az idényben, az első két forduló döntetlenje után kétszer győzött. Az Újpest már öt bajnokin van túl, a szerzett pontokat tekintve csak eggyel van kevesebb neki, mint a Vidinek. Idegenben kifejezetten jó a mérlege, a Paks és a Honvéd ellen is győzött, igaz, Felcsúton kikapott 3-2-re. A lilák tavaly szeptember 29-én nyertek legutóbb a MOL Fehérvár vendégeként.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS