Újoncok találkoznak Nyíregyházán

2014. szeptember. 13., 12:42   |    

Újoncok találkoznak Nyíregyházán

Négy mérkőzést játszanak szombaton az OTP Bank Ligában, mindegyiket a Duna bal partján. A Paks–Diósgyőr mérkőzést a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották.

DVSC-TEVA–PÉCSI MFC-MATIAS
(Szeptember 13., szombat, 14.30)

A bajnoki címvédő Debreceni VSC eddig minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte az idényben, sőt, a 180 perc alatt, a Puskás Akadémia és a Haladás ellen még gólt sem kapott. Az új Nagyerdei Arénában magyar csapat ellen csak egyszer, a Bp. Honvéd elleni, tavaszi bajnokin veszített pontokat. A Pécsi MFC rosszul kezdte az idényt, az első hat fordulóban még nem győzött. Ugyanakkor vendégként – két döntetlennel – még veretlen. A pécsiek 2014-ben mindössze két bajnokit nyertek csak meg eddig vendégként, Győrben és Kaposváron győztek. A két csapat egymás elleni mérlege – a debreceni találkozókat tekintve – a XXI. században a hazaiak elsöprő fölényét mutatja, a Loki nyolcból nyolcat nyert. A PMFC legutóbb 1999-ben szerzett bajnoki pontot a cívisvárosban.

BUDAPEST HONVÉD–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szeptember 13., szombat, 16.30)

A Bp. Honvéd három mérkőzést játszott eddig a bajnoki idényben a Bozsik Stadionban, ezek közül kettőt kapott gól nélkül megnyert, gólt sem kapva. A Nyíregyházától ellenben kikapott, folytatva a rossz tavaszi sorozatot: a 2013–2014-es idény utolsó négy hazai bajnokiját is elbukta. A Haladás sokat gyengült az utóbbi bő fél évben, előbb csak az eredményeit, majd a játékosállományt is tekintve. Artner Tamás együttese a 2014–2015-ös bajnoki idényben eddig mindössze egy győzelmet aratott, de azt vendégként, Kecskeméten. Ugyanakkor Debrecenben és Diósgyőrben is „nullára” kikapott. A vasiak legutóbb 2008. október 18-án nyertek bajnoki mérkőzést a Honvéd ellen a fővárosban. (Szombat reggeli hírek szerint a pálya állapota miatt a mérkőzés lejátszása kétséges.)

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DUNAÚJVÁROS PASE
(Szeptember 13., szombat, 18.30)

A két újonc találkozója előtt érdemes felidézni, hogy a két csapat az előző idényben találkozott (természetesen) egymással az egycsoportos második vonalban, mindkét találkozót, 5-0-s összesített gólkülönbséggel, a Nyíregyháza nyerte meg. Csábi József együttese a bajnokságban is jobban áll, az első hat fordulóban két győzelmet aratott, egyet Kispesten, egyet pedig hazai pályán a Pápa ellen. Az újvárosiak eddig mindössze kétszer szereztek pontot, előbb pályaválasztóként a Pápa, majd vendégként a Kecskemét ellen. A Dunaújváros eddig a legjobb teljesítményt egy elveszített mérkőzésen nyújtotta, a legutóbbi fordulóban 4-3-ra kapott csak ki Győrben. Ezen a meccsen háromszor annyi gólt szerzett, mint az első öt fordulóban összesen.

KECSKEMÉTI TE–GYŐRI ETO FC
(Szeptember 13., szombat, 18.30)

Horváth Ferenc, a győriek vezetőedzője korábbi csapata ellen mérkőzik. Egy olyan mérkőzés áll előtte, amelynek szereplői eddig a várakozás alatt szerepeltek az idényben. A KTE pályaválasztóként a Ferencvárostól és a Haladástól kikapott, majd a Dunaújváros ellen döntetlent játszott. A 270 meccs alatt mindössze egy gólt szerzett. A Győr mérlege vendégként hasonló: kilenc megszerezhető pontból mindössze egyet gyűjtött. Pakson és a Videotontól kikapott, a Pápa ellen döntetlent játszott. Mindössze Székesfehérváron tudott vendégként gólt szerezni. A két csapat eddigi kecskeméti mérkőzésein meglepően nagy a lila-fehérek fölénye: hatból ötöt megnyertek, egyen döntetlen született.

A további menetrend

Vasárnap
Videoton FC–Újpest FC 16.30
Ferencváros–Puskás Akadémia 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS