Újpest: egy év kellett a háromhoz

2019. november. 04., 09:29   |    

Újpest: egy év kellett a háromhoz

Davide Lanzafame öt gólt szerzett a visszatérése óta, a legutóbbi három bajnokiján kivétel nélkül eredményes volt. Több sorozat is megszakadt az Üllői úti döntetlennel, de kettő nem: a Fradi minden e szezonbeli hazai bajnokiján egy gólt szerzett idáig, a Mezőkövesd pedig április 20. óta vendégként minden bajnoki meccsén szerzett legalább egy gólt. Az újpestiek május közepe óta minden második idegenbeli bajnoki mérkőzésüket megnyerik. A Vidi 2010 óta először nem nyert a ZTE ellen. A 11. forduló érdekességei.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD FC 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Gyurcsó (22.), illetve Lanzafame (6.), Gazdag (72.)

– Negyedszer nyert a Bp. Honvéd a Puskás Akadémia vendégeként bajnoki mérkőzést.
– A kispestiek a rossz rajt után belelendültek, az első hat fordulóban szerzett három pont mellé a következő ötben tizenhármat raktak.
– Davide Lanzafame öt gólt szerzett a visszatérése óta, a legutóbbi három bajnokiján kivétel nélkül eredményes volt. Ilyen sorozata legutóbb 2017 őszén, ugyancsak október és november fordulóján volt.
– Gazdag Dániel pályafutása egyik leglátványosabb gólját szerezte, a mostani bajnoki idényben mindkét eddigi találata idegenbeli győzelmet hozott csapatának.
– A kispestiek a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijukat megnyerték, ilyen jó sorozatuk 2017 tavaszán, a megnyert bajnokság hajrájában volt legutóbb.
– A Puskás Akadémia augusztus 17. óta először kapott ki az OTP Bank Ligában. Pályaválasztóként három győztes mérkőzés után maradt ismét pont nélkül.
– Gyurcsó Ádám az ötödik gólját szerezte a bajnoki idényben, szeptember közepe óta a felcsútiak minden második bajnokiját rúgott gólt. (Kétszer is duplázott.)

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Ihnatenko (9.), illetve Zivzivadze (49.)

– A Ferencváros továbbra is őrzi hosszú hazai veretlenségét, amely immár 42 bajnoki meccset számlál, de megszakadt a győzelmi sorozat: a Groupama Arénában, bajnoki találkozón, 2018. október 6. óta először veszített pontokat.
– Az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében először kapott bajnoki mérkőzésen gólt pályaválasztóként a Ferencváros.
– A Mezőkövesd először nem nyert a mostani bajnoki idényben idegenben.
– Több sorozat is megszakadt a döntetlennel, de kettő nem: a Fradi minden e szezonbeli hazai bajnokiján egy gólt szerzett idáig, a Mezőkövesd pedig április 20. óta vendégként minden bajnoki meccsén legalább egyszer betalált.
– Danilo Ihnatenko az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában. A címvédő játékosai közül ő a kilencedik bajnoki gólszerző az idényben.
– Budu Zivzivadze tíz bajnokin öt gólt szerzett eddig Magyarországon.
– 2016 augusztusa óta először szerzett pontot a Mezőkövesd a Groupama Arénában.

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–1 (1–0)
Gólszerzők: Sesztakov (3.), Iszlai (62., 11-esből), Rui Pedro (92., 11-esből), illetve Bumba (50.)

– Először nyerte meg egy csapat e párban az élvonalbeli bajnoki mérkőzést, az előző szezonban – a Kisvárda történetének első NB I-es idényében – mindhárom találkozó 1–1-re végződött.
– Feczkó Tamás irányításával továbbra is veretlen a Diósgyőr pályaválasztóként, a szeptember negyedikei kinevezés óta a DVTK kétszer győzött, egyszer döntetlent játszott otthon.
– A DVTK a mostani bajnokságban először győzött két egymást követő fordulóban.
– A borsodiak május 19., az Újpest elleni 3–0 óta először szereztek három gólt bajnoki mérkőzésen.
– Szerhij Sesztakov a harmadik, az előző fordulóhoz hasonlóan ismét egy büntetőt értékesítő Iszlai Bence a második, míg Rui Pedro az első gólját szerezte az OTP Bank Liga 2019-es őszi idényében.
– A Kisvárda a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert, a legutóbbi két bajnokiját elveszítette.
– A román Claudiu Bumba az első gólját érte el a magyar élvonalban.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–ÚJPEST FC 2–3 (1–2)
Gólszerzők: Balázs Zs. (5.), Ádám M. (53.), illetve Zsótér (27.), Simon K. (43.), Nwobodo (49.)

– Az Újpest három nyeretlen mérkőzés után győzött ismét.
– A lila-fehérek május közepe óta minden második idegenbeli bajnoki mérkőzésüket megnyerik.
– Nebojsa Vignjevics együttese közel egy év után szerzett ismét (legalább) három gólt vendégként az OTP Bank Ligában.
– Zsótér Donát és Obinna Nwobodo a szezon első idegenbeli győzelméhez is hozzájárult góllal, Diósgyőrben. Mindketten a második góljuknál tartanak az OTP Bank Liga 2019–2020-as szezonjában. Simon Krisztián az elsőt lőtte.
– A Kaposvári Rákóczi pont nélkül maradt a legutóbbi négy fordulóban.
– A somogyi újonc az idényben harmadszor jutott két szerzett gólig, de kétszer is kikapott.
– Balázs Zsolt 2015 novembere óta először szerzett gólt az élvonalban, ez az első bajnoki gólja kaposvári színekben. Ádám Martin a negyedik gólját szerezte az OTP Bank Liga mostani szezonjában, a Rákóczi eddigi kilenc góljának majdnem a felét ő jegyzi.

ZALAEGERSZEGI TE FC–MOL FEHÉRVÁR FC 3–3 (2–0)
Gólszerzők: Bobál G. (6., 25.), Lesjak (93.), illetve Nego (51.), Hodžić (52.), Futács (83.)

– A Zalaegerszeg az idényben már harmadszor jutott három szerzett gólig, 3–3-as döntetlent játszott Kisvárdán is.
– Az újonc továbbra is csak egy hazai győzelemnél tart az idényben.
– Bobál Gergely az első gólját szerezte élvonalbeli pályafutása során. Aztán a másodikat is. Zoran Lesjak sem szerzett korában gólt a magyar NB I-ben.
– A bajnokság egyharmadát jelentő első körben a ZTE érte el a legtöbb döntetlent, négyet. Egyetlen más csapatnak sincsen kettőnél több. (A Ferencvárosnak még lehet három.)
– A Vidi 2010 óta először nem nyert a ZTE ellen. Azóta a két csapat (a bajnokságban, a Ligakupában és a Magyar Kupában) a mostanit is beleértve kilenc mérkőzést játszott egymással.
– Armin Hodžić a hetedik, Futács Márkó a hatodik gólját szerezte a bajnoki idényben, előbbi vezeti a góllövőlistát, utóbbi második a kisvárdai Grozavval holtversenyben.
– A MOL Fehérvár FC a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Április-májusban akadt már idén ilyen rossz sorozata.

DEBRECENI VSC–PAKSI FC 3–1 (2–0)
Gólszerzők: Szécsi (28.), Kusnyír (33.), Kundrák (60.), illetve Böde (81.)

– A DVSC a legutóbbi három bajnokijából kettőt megnyert, erre augusztus vége óta először van példa.
– Március 16. óta a Loki vagy legalább két gólt szerez pályaválasztóként a bajnokságban – vagy kikap.
– Szécsi Márk már a negyedik gólját lőtte a bajnoki idényben, Kusnyír Erik és Kundrák Norbert ellenben az elsőt. Sőt, mindkettőjükben ez volt az első találata az OTP Bank Ligában eddigi pályafutásuk során.
– A Paks a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, egyedül a sereghajtó Rákóczinak ilyen rossz még az aktuális mérlege. E két csapat kapta a legtöbb gólt is az első harmadban, 22–22.
– A zöld-fehérek tíz gólt kaptak a legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzésükön.
– Böde Dániel 2018 márciusa óta először szerzett gólt két egymást követő bajnoki mérkőzésén. 2010. április 10-én ugyancsak 3–1-re kapott ki a Pakssal Debrecenben, akkor is ő lőtte a becsületgólt.
– A két csapat legutóbbi hat egymás elleni bajnoki mérkőzéséből ötön a pályaválasztó megszerezte a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS